Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Šokantno: Je li Papa Ivan Pavao II eutaniziran?

Talijanski Doktor Lina Pavanelli izjavio je da su Papu Ivana Pavla II navodno eutanizirali jer mu nisu dali cjevčicu preko koje je dobivao hranu

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
5 komentara

Članak je objavljen u tjedniku MicroMega, a do zaključka je došao na temelju vlastite istrage odnosno na temelju psihičkog stanja Pape u posljednjim danima života. Kad se njegovo zdravstveno stanje počelo pogoršavati, doktori mu nisu dali hranu, ali Pavanelli ističe da je moguće da je to napravljeno jer je Papa sam to zatražio. On upravo u tome vidi njihov propust upravo zato jer katolici čine sve kako bi produljili život pa čak ako i pacijent misli drukčije. Pavanelli je istaknuo da su doktori Papi vjerojatno objasnili njegovo zdravstveno stanje, ali da nisu smjeli poštivati njegovu želju jer se to kosi s učenjem vjere.
Vatikan na čelu s doktorom Renatom Buzzonettijem komentirao je da je riječ o velikoj pogrešci.
 - Cjevčicu za hranu dali su mu tri dana prije smrti - dodao je Buzzonetti ne osvrćući se previše na izjave Lina Pavanellija.
Izjava talijanskog eksperta objavljena je pod naslovom "Slatka smrt Karola Wojtyle", a svoju tezu odlučio je iznijeti nakon što je Crkva prošle godine zauzela oštar stav prema eutanaziji.
- Pacijent je umro pod nerazjašnjenim okolnostima. Respiratorna disfunkcija nije tolika prijetnja životu zato tvrdim da je Papa umro iz drugih razloga - stoji u tekstu magazina.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message