News

Komentari 35

Šoltani u panici, na otok dolaze građevinski radnici odasvud...

Šoltani u panici, na otok dolaze građevinski radnici odasvud...

Propusnice se prema odluci Nacionalnog stožera izdaju ako je posao neophodan, a gradnja kuće ili vikendice u ovoj situaciji nije neophodna, rekao nam je Zlendić

Na otok Šoltu jutros je stiglo nekoliko građevinskih radnika, što je uznimirilo otočane.

Naime, iako su radnici, a većina ih je kako smo doznali iz Sinja došli sa urednim propusnicama. Šoltani su opravdano zaključili da postoji mogućnost od širenja zaraze na otoku.

Da stvar bude gora, najavljen je dolazak i još većeg broja radnika danas i idućih dana:

- Mi ne smijemo sa otoka, a na otok dolaze ljudi odasvud. Ne znamo tko su, odakle su, jesu li medicinski pregledani. I oni će sada raditi na otoku, ulaziti u trgovine i interakciju s domaćima, to je nedopustivo - rekao nam je jedan Šoltanin.

A da je problem je upravo u propusnicama, potvrdio nam je i Željko Zlendić, načelnik Stožera civilne zaštite otoka Šolte:

- Problem je što netko tko ima firmu primjerice u Sinju, može izdati propusnice svojim djelatnicima kako bi mu pomogli raditi kuću ili vikendicu na Šolti.

Propusnice se prema odluci Nacionalnog stožera  izdaju ako je posao neophodan, a gradnja kuće ili vikendice u ovoj situaciji nije neophodna, rekao nam je Zlendić te dodao da će šoltanski stožer reagirati:

- Poslat ćemo policiju da provjeri o čemu se radi, i ako se doista pokaže da se radi o zloporabi, potjerat ćemo ih sa Šolte, najavio je Zlendić.

Inače, Šoltani su se dobro organizirali u ovoj krizi, tiskali su plakate sa svim uputama, organizirali volontere za opskrbu starijih i nemoćnih osoba te uveli besplatan telefonski broj za sve informacije Šoltanima.

Najčitaniji članci