Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spasili joj život: Liječnici su uspjeli Loreni razdvojiti čeljusti

Ovaj slučaj prvi je u europskoj, a tek 25. u svjetskoj medicini i poznat je kao kongenitalna fuzija maksile mandibule desno. Šanse za preživljavanje bez operacije gotovo su nikakve

Foto: Tomislav Karin/Facebook

Majka četveromjesečne Lorene Amidžić potvrdila nam je da je djevojčica jutros operirana u klinici u Linzu gdje su joj austrijski liječnici uspjeli razdvojiti sraslu čeljust. 

- Lorena se sad nalazi na odjelu intenzivne i spava, upravo idemo kod nje. Presretni smo. Operacija je bila uspješna, više neće morati jesti na sondu. Operirali su je iznutra, nisu joj morali izvana rezati lice, što je super. Idući tjedan će joj samo napraviti još jedan manji zahvat, a potom će je pratiti. Možda će joj za koju godinu biti potrebna još neka operacija, no sad je sve super. Odahnuli smo - rekla je Anamarija Amidžić za Index.

Samo u prvih 48 sati skupilo se više od 30.000 eura!

Kako im je HZZO u zadnji trenutak odobrio novac za liječenje, Lorenina obitelj prije toga obratila se građanima za pomoć i u samo dva dana prikupljeno je 30.000 eura.

Ovaj slučaj prvi je u europskoj, a tek 25. u svjetskoj medicini i poznat je kao kongenitalna fuzija maksile imandibule desno. Šanse za preživljavanje bez operacije gotovo su nikakve. 

Loreni je u hranjenju pomagala ugrađena sonda, zbog koje je, dok spava, morala biti isključivo u povišenom bočnom položaju, a svako jače povraćanje ili čak prehlada mogli su biti kobni.


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message