Obavijesti

News

Komentari 241

Spasio curicu od monstruma: 'Stavljali su joj vrećice u usta'

Spasio curicu od monstruma: 'Stavljali su joj vrećice u usta'
6

Curica (2,5) je imala masnice po cijelom tijelu. Oporavlja se, dobro jede i spava. No još uvijek je prestrašena. Trećoj curici su gurali vrećice u usta, imala je ožiljke...

VIDEO

Curica (2,5) koju je policija našla u stanu u Slavonskom Brodu oporavlja se u bolnici. Liječnici su bili šokirani kad su je vidjeli. Gotovo da nije bilo dijela tijela na kojem nije bilo masnica, ogrebotina, ožiljaka... Dijete je bilo izvan sebe.

Liječnici i osoblje bolnice čine sve kako bi djevojčica prevladala paničan strah s kojim živi od početka svog malog života. Ravnatelj bolnice, Milan Bitunjac potvrdio je da curica normalno jede i prilično mirno spava. Ocu monstrumu i maćehi zabranjen je svaki pristup djevojčici. U njihovu bolesnom, monstruoznom paklu, živjelo je još troje dječice. Dvoje njihovih, i jedno (poput curice iz bolnice) iz njegova drugog braka. Njihova najmlađa curica od samo tri mjeseca umrla je prije dva tjedna. Monstrum je tad navodno nazvao svoju majku i plačući joj rekao da im se curica ugušila. No, histološki nalaz još nije gotov pa se ne zna točan uzrok smrti. Majka ju je mrtvu dovela u bolnicu i tad se cijeli slučaj otkrio. Ta ista majka, ostavila je svoje troje djece iz prva dva braka. Njezin bivši muž jednu od curica uspio je izvući iz stana strave.

'Hvala Bogu da djecu nisam dao bivšoj ženi'

- Šokiran sam svime ovime. Hvala Bogu da nisam dao djecu bivšoj supruzi, strašno je ovo što se događa, zaprepašten je Mario Hrnić, bivši suprug posljednje žene s kojom je živio monstrum iz Slavonskog Broda.

Dodao je da je ta žena došla k njemu i dovela sa sobom djevojčicu koju je prihvatio kao svoje dijete. Vjenčali su se, međutim, Mario još nije uvidio s kim živi. U međuvremenu su dobili dvije djevojčice.

- Jedan dan je odlučila otići od mene. Ostavila mi je sve troje djece, ali sam ipak imao problema s njom. Jedan dan je iz škole odvela svoju djevojčicu i jedno vrijeme je bila kod nje - kaže Hrnić. Dodao je da je nakon nekoliko dana sreo pastorku.

'Stavljao joj je najlonsku vrećicu u usta'

- Rekla mi je da je mamin dečko maltretira. Žalila se da joj je stavljao najlonsku vrećicu u usta, da ju je tjerao da spava na tavanu, a zatvarao ju je i s guskama. Strašno - zaključuje.

On se, nasreću, uspio izboriti za nesretnu curicu i dobiti skrbništvo nad njom. No kako brakorazvodna parnica još nije gotova, nije uspio dobiti skrbništvo nad svoje dvoje djece.

- Djecu njoj i njemu više nikada neću dati, posebno jer sam na jednoj od djevojčica dok su išle k njima na leđima vidio opekline od cigarete. Mala mi je rekla da je to bilo slučajno, no ja u to sumnjam - ogorčen je. No, muškarcu koji je osumnjičen za zlostavljanje to nisu sva djeca. Bio je oženjen u Osijeku i tamo ima petero djece...

Osječanka tvrdi: Bio je dobar otac i muž

Bio je oženjen za Osječanku, koja kaže da je on bio potpuno drugačiji čovjek. Miran, dobar i obziran otac i muž. Rastali su se zbog njegove nevjere. Kako Osječanka tvrdi, sve je bilo normalno i civilizirano. Ona je pokupila mališane i odvela ih k svojim roditeljima.

- Viđao je djecu kad je mogao. Alimentaciju nije plaćao jer nije imao novca. Mogu o njemu reći svašta i ne branim ga jer i treba odgovarati ako se onako odnosio prema obitelji. Međutim, želim istaknuti da ni ta njegova treća supruga nije bila puno normalnija od njega te da i ona snosi velik dio krivnje za stanje te djece - kazuje prva supruga brodskog nasilnika, koja je također ostala šokirana svime što se saznalo o njezinu bivšem suprugu. 

Ona je ostala u dobrim odnosima s muškarčevim roditeljima.

- Oni jesu jadni i siromašni, ali su normalni ljudi. Svekrva se cijelo vrijeme brinula o mojoj djeci, pa i toj njegovoj. Davala je koliko je mogla. Oni nisu znali što se kod njega događa jer nikada nisu išli u njihov stan. On je dolazio k njima, dva puta tjedno skuhao ručak i nosio kući. Ta njegova treća žena ništa nije radila. Ne vjerujem da ju je tukao jer mogla je otići od njega kad god je htjela. I odlazila je, više puta. Nije je bilo danima, a onda se samo pojavi. On ju je uvijek primio nazad. Nije istina da ju je zaključavao. Ona je odlazila i zaključavala djecu, ostavljala ih same. Njega često nije bilo doma, i da se htjela brinuti o djeci, mogla ih je tada nahraniti, okupati i spremiti kuću - kaže bivša supruga, koja je dobro znala što se događa u stanu njezina bivšeg jer je poznavala i njegove druge dvije žene.

'Psihički ga je slomila smrt druge žene' 

- Drugu je ženu upoznao odmah nakon što smo se mi rastali. Stvarno ju je volio. Dobili su jedno dijete, dječaka od četiri godine koji je sada udomljen, a drugo dijete, kćer, kojoj su sad dvije i pol godine i koja je u bolnici, rodila je i nekoliko dana nakon toga umrla od moždanog udara. To ga je shrvalo. Nije mogao doći k sebi. Vjerujem da ga je to psihički uništilo jer i prije toga nije bio psihički najstabilniji. Imao je problema sam sa sobom oduvijek. Zatvarao se, bio u depresijama. No bio je sve bolje - objašnjava. A onda je upoznao nju. Treću suprugu. Osječanka smatra da je u njoj samo tražio utjehu.

'Mala je plakala, bila je gladna, a ona je vikala na nju'

- No ona je bila loš izbor jer je i sama imala tri braka iza sebe i troje djece koje je ostavila. Nije za njih nikad ni pitala. Bila sam kod svekrve kad je došla s njim i dovela tih njegovih dvoje djece od pokojnice. Mala je plakala, bila je gladna, a ona je vikala na nju i rekla joj da nije normalna jer stalno nešto jede i stalno je gladna. Ona se zapravo uopće nije htjela brinuti o njegovoj djeci. I kad je odlazila od njega, odvela bi svoje dijete, a ovo dvoje malih ostavila same - kaže. Dodala je da je bila na sprovodu bebice i da je majka bila ondje.

- Nije imala nikakve modrice na sebi ni ogrebotine. Mislim da oni oboje trebaju psihijatra te da nijedno ne bi trebalo imati djecu - završila je. 

Na pogreb su doveli i oca iz požeškog pritvora. Imao je nekoliko minuta da se oprosti i zapali svijeću za mrtvu bebu. Policija je proširila istragu i na majku, odnosno maćehu curice koja je u bolnici.

Stravična priča koja je šokirala cijelu zemlju mogla se davno zaustaviti i sva dječica su mogla biti spašena iz ralja brutalnih zlostavljača. No nitko nije reagirao. Čak ni susjedi koji su čuli dječje zapomaganje. 

Medicinske sestre otkrile monstruma?

Kako doznajemo, Ministarstvo obitelji o stravi u Slavonskom Brodu nije doznalo od Centra za socijalnu skrb nego iz anonimnog pisma. O izgladnjeloj djevojčici koja se hranila vlastitim izmetom anonimno ih je izvijestio netko iz bolnice na Staru godinu. 

Sumnja se da su, poučeni prijašnjim iskustvima, odnosno nemarom i nebrigom socijalnih radnica, medicinske sestre odlučile na to upozoriti ministricu Opačić.

Prekršajna prijava i zbog nasilja prema nevjenčanoj supruzi

Brodsko-posavska Policijska uprava priopćila je u srijedu da je protiv 32-godišnjeg muškarca, povezanog s tragičnim slučajem iznenadne smrti tromjesečnog dojenčeta u Slavonskome Brodu, podnijela i prekršajnu prijavu zbog sumnje da je bio nasilan prema nevjenčanoj supruzi. Protiv muškarca već su podnesene kaznene prijave zbog sumnje u nedopušteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari te zbog sumnje u kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe. 

Tromjesečna beba umrla prirodnom smrću

Nalazi obdukcije tromjesečne bebe pokazali su da je umrla prirodnom smrću.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 241
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu