Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Specijalna olimpijada Hrvatske u pohodu na medalje uz Herbalife

Sa zadnjih Zimskih igara tim Specijalne olimpijade Hrvatske vratio se s nevjerojatnih 27 medalja. Genijalna je to ekipa predanih i upornih pojedinaca željnih samodokazivanja i rušenja vlastitih rekorda

Foto: Krume IVanovski

Ove godine Specijalnoj olimpijadi Hrvatske potporu daje tvrtka Herbalife koja je globalno zlatni sponzor Međunarodnih specijalnih olimpijskih igara, što znači da Specijalnim olimpijskim igrama pruža savjetovanje u području fitnessa i prehrane.

„Svaki disciplinirani napor bit će višestruko nagrađen“, kaže Jim Rohn, američki poduzetnik i motivacijski govornik, a potvrda ove njegove tvrdnje zasigurno je uspjeh koji godinama svojim nastupima bilježi Specijalna olimpijada Hrvatske koja nastupa na Zimskim igrama Specijalne olimpijade u Austriji. Riječ je o svjetski poznatom sportskom olimpijskom pokretu koji okuplja osobe s intelektualnim oštećenjima iz 180 zemalja svijeta. Njegov punopravni član je i Specijalna olimpijada Hrvatske čiji športaši od samog osnutka, prije 27 godina, aktivno sudjeluju u gotovo svim europskim i svjetskim natjecanjima. 

Specijalna olimpijada Hrvatske je članica Hrvatskog olimpijskog odbora, a kao krovni nacionalni savez okuplja 40 članica – ustanova i udruga koje skrbe o djeci, mladima i odraslim  osobama s raznim stupnjevima intelektualnih teškoća - s područja čitave Hrvatske. Broji više od 1000 članova, od kojih preko 500 aktivnih natjecatelja.

Tim Specijalne olimpijade Hrvatske je u Austriji i za medalje se bori s 2,700 natjecatelja iz 107 zemalja svijeta.

S lanjskih Ljetnih igara Specijalne olimpijade koje su se održavale u američkom Los Angelesu predstavnici Specijalne olimpijade Hrvatske vratili su se s tri medalje, no njen predsjednik, Zdenko Mlakar, s ponosom ističe da su zimske discipline ono u čemu sportaši uistinu briljiraju.

„Nikoga neću istaknuti jer se oni svi jednako zalažu, trude i svakodnevno ruše vlastite rekorde. Ono što mogu reći jest da mojih 10 kolega trenera i mene iznenađuju iz dana u dan. Sport je njihov život, vesele se svakom natjecanju i ponosni su kada se mogu pohvaliti priznanjima. Kakav je to samo ponos bio kada smo se prije četiri godine iz Koreje vratili s čak 27 medalja. Veselju nije bilo kraja“, objasnio je Zdenko Mlakar te dodao kako su im odlazak na ovogodišnje Zimske igre Specijalne olimpijade omogućile razne udruge, tvrtke i ustanove među kojima i tvrtka Herbalife koja ih podupire kao partner u području fitnessa i prehrane. Tvrtka Herbalife je globalno zlatni sponzor Međunarodnih specijalnih olimpijskih igara te na globalnoj razini Specijalnim olimpijskim igrama omogućuje savjetovanje u području fitnessa i prehrane.

„Ponosni smo što možemo za sebe reći da kao partner u području fitnessa i prehrane  podupiremo tim Specijalne olimpijade Hrvatske. Herbalife je tvrtka usmjerena na promicanje zdravog načina života, stavljamo naglasak na balansiranu prehranu, naši proizvodi su bazirani na znanstvenim istraživanjima čime osiguravamo njihovu najvišu kvalitetu. Tim Specijalne olimpijade Hrvatske dijeli naše vrijednosti pružanja vrhunske podrške njihovim sportašima, kakvu oni i zaslužuju.  Navijamo za njih dok se natječu u Austriji i sigurni smo da će se u našu domovinu vratiti s cijelim setom medalja. Mi u Herbalifeu vjerujemo u njih“, rekla je Nina Šebečić Crnolatac, direktorica Herbalifea za Jugoistočnu Europu.

Tema: Promo sadržaj

Možda vas zanima i ovo:
Message