Splićani su zakasnili sa šalom: Bez panike, tigar je u kavezu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 12

Splićani su zakasnili sa šalom: Bez panike, tigar je u kavezu

Splićani su zakasnili sa šalom: Bez panike, tigar je u kavezu
1

U prvotravanjskoj šali objavljeno je kako je jedan djelatnik teško ozljeđen u pokušaju da spriječi tigra u bijegu. Navode kako je policija zatvorila i ispraznila cijelo područje

VIDEO

Zbog prvotravanjske šale da je iz splitskog zoološkog vrta pobjegao bengalski tigar, pet dana poslije, odnosno u petak ujutro, zavladala je panika u Splitu. Šala je objavljena na internet stranici udruge Urbana desnica. Centar 112 bio je zatrpan pozivima, informaciju je željelo provjeriti više od 30 uspaničenih građana. Jednako toliko u strahu je okrenulo broj zoološkog vrta kako bi provjerilo luta li zaista tigar Demetrio ulicama Splita. 

Zbog fantomskog tigra osnovna škola Meje nije pustila djecu na veliki odmor. Ravnateljicu Majdu Asanović nazvala je majka učenika kako bi je obavijestila o odbjegloj zvijeri. U školi Meje kažu kako djecu ionako ne bi pustili van jer je padala kiša. 

Odmah po objavi prvotravanjske šale iz zoološkog vrta demantirali su vijest, no demanti među građanima očito nije odjeknuo dovoljno. 

U prvotravanjskoj šali objavljeno je kako je jedan djelatnik teško ozlijeđen u pokušaju da spriječi tigra u bijegu. Navode kako je policija zatvorila i ispraznila cijelo područje oko Marjana te da za njim tragaju djelatnici ZOO-a u koordinaciji sa splitskom policijom i HGSS-om. 

Inače, šanse da tigar pobjegne iz ZOO-a su nikakve jer je ograđen gustim željeznim rešetkama, a za vrijeme otvaranja ograde tigar se zatvara u nastambu. 

Urbana desnica ispričala se građanima

Ispriku prenosimo u cijelosti: 

"Ispričavamo se svim građanima grada Splita, ravnatelju ZOO-a, a naročito školarcima iz OŠ Meje koje učiteljica, zbog prvotravanjske šale objavljene na našem portalu o bijegu bengalskog tigra na Marjanu, nije htjela pustiti na odmor. Isprike svima, zaista nismo vjerovali kako će ova prvotravanjska vijest izazvati opću pomutnju u gradu pod Marjanom! A izabrana je upravo zbog toga kako bi se ukazalo na loše stanje u splitskom ZOO-u. Vijest je objavljena 01.04., a očito se proširila po društvenim mrežama par dana poslije."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'
PRETUKLI GA DO SMRTI

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'

Josip Štrok (31) je u ožujku nasmrt pretučen u Dublinu. Tijelo je još u Irskoj jer su njegovi rastavljeni roditelji podnijeli dva zahtjeva za povratak tijela

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži

Osobe koje eventualno raspolažu s informacijama vezano uz ovaj događaj  pozivamo da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu  policiju na broj 192, mole iz policije
Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala
FOTO - UOČI UTAKMICE EURA

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala

Napadač je kod sebe imao i zapaljivu napravu poput Molotovljevog koktela. Napadač je ozbiljno ozlijeđen i pruža mu se liječnička pomoć.