Obavijesti

News

Komentari 0

Split: Fakultet mora čuvati knjige u vrećama za smeće

Split: Fakultet mora čuvati knjige u vrećama za smeće
1

Donacija knjiga splitskom Filozofskom faklultetu iz Kanade čeka preseljenje u adekvatan smještaj. Vrijedne će knjige dotad stajati u predavaoni

VIDEO

Predavaona izgleda kao skladište. Ne znam što je u vrećama, no te su vreće bile u predavaonici Filozofskog fakulteta u Splitu u Radovanovoj ulici, požalila nam se čitateljica 24sata, studentica učiteljskog studija u Splitu koja je snimila fotografiju. Žali se na uvjete studiranja jer predavaonice su smještene po cijelom gradu. U predavaonicama u Vojnoj bazi Lora, kaže, nemaju dovoljno računala na kojima se mogu spojiti na internet. Ondje vlada vojnička atmosfera, kaže, jer vojska traži da se ponašaju kao vojnici.
- Filozofski fakultet u Splitu od svog osnutka, od prije pet godina, radi u vrlo teškim uvjetima i čeka bolje dane, odnosno početak gradnje zgrade i vlastite knjižnice na novoj lokaciji kampusa u splitskom predgrađu Visoka - rekao nam je dr. Boris Škvorc, prodekan za financije i poslovanje Filozofskog fakulteta u Splitu .
- Naši su studenti i kolege profesori upoznati s problemom prostora, a u prostoriji u Radovanovoj nema nikakvog smeća, već su privremeno uskladištene knjige donirane iz Kanade. Dogovoreno je s mr. sc. Petrom Krolom, ravnateljem Sveučilišne knjižnice, da će se kompletna donacija preseliti čim se dovrši preseljenje knjiga iz stare zgrade knjižnice u novi prostor- navodi prodekan Škvorc.
- Do tada, na žalost, moramo knjige čuvati u jedinom prostoru u kojem je to moguće - navodi prodekan. Što se tiče dijela predavanja, jedan dio studenata odlazi u predavaonice u vojnoj bazi Lora. Rektorat im je, dodaje, omogućio privremeno korištenje tog prostora za predavanja učiteljskog studija i predškolskog odgoja.
- Premda se radi o iznajmljenom prostoru koji se fizički nalazi u vojnom objektu, mi preko sveučilišne mreže u njemu imamo pristup internetu preko umreženog računala - rekao nam je prodekan dr. Boris Škvorc. Ovih dana postavit će još četiri računala kako bi barem malo olakšali rad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...