News

Komentari 95

Splitski razbijač: Pijan i golim rukama porazbijao 27 auta!

Splitski razbijač: Pijan i golim rukama porazbijao 27 auta!

Mladić je tijekom noći nasumično polupao stakla na automobilima u više ulica i nije birao - stradali su Peugeoti, Toyote, Nissani, Suzukiji, Chrysleri, pa čak i jedna oldtimerska "Buba"

Najmanje 27 automobila porazbijao je 20-godišnjak u svom "pohodu" u alkoholiziranom stanju po Splitu, a svi su izgledi da to nije konačna brojka! 

Mladić je u utorak tijekom noći – potrajalo je njegovo iživljavanje jer su automobili razbijenih stakala pronađeni na četiri lokacije, zasad – vozio bicikl Križinama i Trstenikom, zastajući kako bi razbijao stakla mahom, a konačno je uhićen nešto iza 4 sata ujutro u Velebitskoj ulici. Izmjereno mu je 1,7 promila alkohola u krvi te je tijekom utorka – pušten kući bez kaznene prijave!

Pogledajte video

Takva je naime procedura, za kaznena djela uništenja i oštećenja tuđe stvari policija podnosi kaznenu prijavu tek na prijedlog oštećene strane, u ovom slučaju vlasnika automobila, koji imaju tri mjeseca za prijavu štete i prijedloga za pokretanje kaznenog progona.

A ukupna šteta još nije utvrđena, no sigurno je poprilična. Jer razbio je stražnja stakla na, recimo, potpuno novom Volkswagen Touaregu ili na izvrsno očuvanoj, pravoj oldtimerskoj "Bubi"! 

Nije mladić birao, u ulicama Šime Ljubića, Moliških Hrvata, Dinka Šimunovića te na južnom dijelu Bušićeve, razbijao je Peugeote, Toyote, Nissana, Suzukija, Chryslera... Na nekim automobilima nije stao samo na stražnjem staklu, dok je na nekima uspio tek malo oštetiti staklo. 

Policija ga je uhitila dok je pedalirao Velebitskom, nakon što je od građana koji su se probudili i vidjeli što radi, dobila opis. Ruke su mu bile okrvavljene, priznao je inspektorima da je razbijao stakla golim rukama! 

Neka od oštećenja ipak potječu od kakve metalne poluge ili barem bejzbol palice, no takvo oruđe policija nije pronašla kod mladića. Odbio je ipak liječničku pomoć te je nakon obavljenog razgovora pušten na slobodu. 

Na Trsteniku, kvartu u kojem je oštećeno najviše automobila, potpuna konsternacija. Kažu nam stanari kako je znalo biti svakakvih incidenata na i oko parkirališta, ali ovakvo bezrazložno uništavanje nisu ni oni doživjeli. 

Neki od vlasnika imaju kasko osiguranje pa su požurili prijaviti štetu i popraviti stakla, dok ima i onih rabijatnijih koji su gotovo najavili osvetu...

Najčitaniji članci