News

Komentari 4

Splitsko-dalmatinska županija traži strože mjera protiv korone

Splitsko-dalmatinska županija traži strože mjera protiv korone

Preporučuje se odgađanje svih vrsta manifestacija (živa glazba, kulturno-umjetnički programi, ribarske večeri ) i sličnih događaja na prostorima gdje nije moguće provesti kontrolu prisutnih osoba, naveli su iz Stožera

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, zbog tendencije porasta novooboljelih osoba od koronavirusa, predložio je u četvrtak Nacionalnom stožeru da se za područje te županije uvedu "nužne epidemiološke mjere".

- Preporučuje se odgađanje svih vrsta manifestacija (živa glazba, kulturno-umjetnički programi, ribarske večeri ) i sličnih događaja na prostorima gdje nije moguće provesti kontrolu prisutnih osoba - navodi se u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite nakon sjednice tog stožera.

Predloženo je također da se zaduže stožeri civilne zaštite gradova i općina na području Splitsko-dalmatinske županije da u koordinaciji s mjerodavnim inspekcijskim službama i MUP-om pojačaju nadzor propisanih epidemioloških mjera gdje se očekuju veći skupovi.

Osim toga, predlaže se da sve pravne i fizičke osobe koje provode brze antigenske testove svaki pozitivan rezultat BAT testa obvezno potvrde PCR testom u mjerodavnom zavodu za javno zdravstvo ili u drugim ovlaštenim zdravstvenim ustanovama.

- Svi pozitivni rezultati testiranja obvezno se prijavljuju epidemiološkoj službi, i to od zdravstvenih djelatnika koji su napravili testiranje bez da se ta obveza ostavlja stranci, a radi pravovremene izolacije pozitivne osobe i provođenja protuepidemijskih mjera za sprječavanje širenja covid-19 zaraze - stoji u priopćenju.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije poziva da se poštuju odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se "sprječavaju okupljanja radi sprječavanja širenja zaraze".

Najčitaniji članci