Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
131 komentara

'Spontana sam i veselim se, ne želim biti figura lišena emocija'

Predsjednica je komentirala posjet Aleksandra Vučića i odnose sa Srbijom, problem nestalih, odnose s Vladom i gospodarsku situaciju i svoje navijanje na sportskim mečevima

Zagreb: Predsjednica Grabar-Kitarović na konferenciji "Meeting G2.4 - Pogled u budućnost"
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
131 komentara

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ugostila je novinare na blagdanskom prijamu u Vili Prekrižje. Izdvojila je nekoliko ključnih trenutaka u godini na izmaku, a jedan od najvažnijih za nju je dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Hrvatsku:

- Duboko vjerujem da Hrvatska i Srbija moraju razgovarati, ako mi nećemo razgovarati, tko će. Dugujemo to prije svega obiteljima nestalih u Domovinskom ratu, čije pitanje nastavljamo rješavati. Činjenica je da sa Srbijom i ostalim susjedima dijelimo zajednički prostor i da smo suočeni s istim ili sličnim ugrozama - naglasila je.

Dodala je kako je na vanjskopolitičkom planu iznimno zadovoljna inicijativom triju mora. Što se tiče stanja u zemlji, kaže kako je svjesna da može biti bolje.

- U Hrvatskoj nažalost prevladava pesimizam, izuzev kada se radi o sportskim uspjesima - dodala je.

Osvrnula se i na njene komentare upućene na rad Vlade.

- Moja kritika bila je usmjerena prema svemu što se zbivalo u posljednjih 25 godina. Htjela bih ovom prilikom pohvaliti Vladu na mnogim pokrenutim reformskim procesima, drago mi je da imamo stope gospodarskog rasta, ali moje ambicije su veće, da taj rast bude još veći i da ne gledamo drugim državama u leđa - istaknula je predsjednica i dodala kako nije u Hrvatskoj sve loše, ali da treba češće ukazivati na dobre primjere. Teško joj je, kaže, gledati kako mladi odlaze.

Progovorila je i o čestim komentarima na njena slavlja na utakmicama. 

- Svjesna sam da ću jednog dana opet biti običan građanin. Želim zadržati dio sebe kao spontane osobe koja se veseli i tuguje. Ne želim biti lišena emocija kao neka figura koju samo postavljaju ovdje ili ondje. Kad negdje idem, uvijek tražim mjesto za Hrvatsku, dosljedna sebi i svom karakteru, s vjerom da ne postoje male države - rekla je. 

- Mislim da je Marilyn Monroe bila ta koja je rekla: Well behaved women rarely make history. (U prijevodu: Žene koje se ponašaju po pravilima rijetko stvaraju povijest) - zaključila je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message