Obavijesti

News

Komentari 369

Ukrajina potvrdila: Iz čeličane Azovstal evakuirali su 50 civila

Ukrajina potvrdila: Iz čeličane Azovstal evakuirali su 50 civila

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 72. dan. Putin je najavio kako je spreman omogućiti evakuaciju civila iz čeličane Azovstal

Najvažniji događaji:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.48

Do danas je 220 ukrajinskih vojnika prošlo je obuku za topnički sustav M777, a trenutno kroz obuku prolazi još njih 150, kazao je glasnogovornik Pentagona John Kirby.

22.33

Novi napad na Odesu

Dva ruska projektila pala su na Odesu, javljaju ukrajinski mediji. Prema prvim informacijama, nema ozlijeđenih.

22.02

Biden bi trebao odobriti paket oružja za Ukrajinu od 100 milijuna dolara

Američki predsjednik Joe Biden trebao bi u petak ili krajem tjedna odobriti novi paket oružja u vrijednosti od barem 100 milijuna dolara za Ukrajinu, reklo je četvero američkih dužnosnika za Reuters.

24sata

Sjedinjene Američke Države su Ukrajini dostavile oružja u vrijednosti od 3,4 milijarde dolara otkako je počela ruska invazija 24. veljače, a oružje uključuje haubice, sustave protuzračne obrane Stinger, protuoklopne rakete Javelin, streljivo i tjelesne oklope.

21.25

Rusija: Pogodili smo ukrajinsko skladište oružja

Ruske rakete pogodile su u petak ukrajinsko skladište oružja u blizini istočnog grada Popasne te još 31 metu, tvrdi novinska agencija RIA pozivajući se na rusko ministarstvo obrane.

Ranije danas Rusija je objavila i da je srušila ukrajinski borbeni lovac SU-27.

20.58

Plenković: RH podupire nove sankcije Rusiji, ali vodi računa o nijansama

Hrvatska podupire restriktivne mjere donesene u okviru šestog paketa sankcija Europske unije protiv Rusije, koje uključuju i embargo na naftu, ali vodi računa o nijansama kako bi cijeli naš energetski sustav kvalitetno funkcionirao, rekao je u petak u Salzburgu premijer Andrej Plenković.

"Hrvatska je za sankcije (Rusiji), ali vodi računa o nijansama kako bi cijeli naš energetski sustav kvalitetno funkcionirao", rekao je novinarima premijer odgovarajući na pitanje hoće li i Hrvatska tražiti izuzeće iz šestog paketa sankcija donesenih protiv Rusije, kao što su već učinile neke druge zemlje.

Plenković se u Salzburgu bilateralno sastao s potpredsjednikom Europske komisije Marošom Šefčovičem i povjerenicima EK-a Johannesom Hahnom i Paolom Gentilonijem.

Komentari 369