Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Spremačica optužena za krađu Tarika i Lejle: Nisam kriva!

Anica Jurilj kod Filipovića je čistila od 2010. godine. Samo jedan prsten s briljantom vrijedi 5000 eura, a ukupna šteta koju supružnici potražuju iznosi 150.000 kuna. Oni će svjedočiti na sljedećm ročištu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dokazat ćemo da je izjava o navodnom dugovanju obitelji Filipović temeljem koje je Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo progon potpisana pod prisilom. Tražimo i da oštećenici za svaki komad nakita dostave dokaz o njegovoj vrijednosti, fotografiju, kutiju u kojoj je nakit bio i račun, kazala je Gordana Djurdjević, braniteljica Anice Jurilj.

Bivša Tarikova spremačica, nakon više odgoda, napokon se pojavila na sudu i rekla da se ne osjeća krivom, a imovinsko-pravni zahtjev u visini od 150.000 kuna koji su postavili supružnici Filipović ne smatra osnovanim. Optužnica je tereti da je iz doma supružnika Filipović, kod kojih je radila od 2010. godine, u zagrebačkoj Kustošiji ukrala zlatni nakit i novac u vrijednosti 150.000 kuna. 

- Anica je kod nas počela čistiti na preporuku krajem 2010., prosječno dvaput tjedno. Nakit smo držali u garderobi u spavaćoj sobi. Punica Fehima došla nam je u posjet. Na moj rođendan primijetila je Anicu da se čudno ponaša dok izlazi iz gostinjske sobe u kojoj je ona boravila. Otišla je provjeriti novčanik i primijetila da joj nedostaje 100 kanadskih dolara i zlatni prsten. Anica je priznala krađu. Pravdala se da joj je muž zapao u probleme, da mu kamatari prijete i da je nakit prodala. Kod javnog bilježnika potpisala je potvrdu i obvezala se nadoknaditi štetu. Htjeli smo to riješiti mirnim putem, no do danas ništa nije vratila niti je pokazala namjeru da vrati makar dio - jadao se istražiteljima pokradeni glumac.

Jurilj je Filipovićima, prema optužnici, ukrala pet zlatnih dukata, tri burme, tri zlatne ogrlice te jednu s biserima, osam dječjih zlatnih narukvica i šest naušnica, prsten s briljantom od 5000 eura, 100 dolara i druge predmete. Prijeti joj godina dana zatvora, koliko za Jurilj za ovo djelo traži tužiteljstvo.

Na sljedećem ročištu trebali bi svjedočiti oštećenici Tarik i Lejla Filipović, te Fehima Šehović, Lejlina majka. Po nalogu suda moraju i dostaviti dokaze o vrijednosti za sve ukradene predmete.

Možda vas zanima i ovo:
Message