News

Komentari 38

'Spremni smo surađivati s Vladom bude li imala 80 ruku'

'Spremni smo surađivati s Vladom bude li imala 80 ruku'

Rekao je i kako je razgovarao s 'jednom osobom iz HDZ-a i da je čuo kako su spremni rješavati neke od problema umirovljenika' te dodao da imaju 16 zahtjeva

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja gostovao je na N1 televiziji gdje je kazao kako nikad nije rekao da će biti dio nove vladajuće većine i da sada premijer Andrej Plenković mora dokazati da uopće ima većinu.

- Nas interesira projektna suradnja. Predlaganje, usvajanje i promjena zakonskih prijedloga. Dakle zakoni su izvor prava umirovljenika. Bitna je pozicija HSU-a u Saboru - rekao je i dodao kako je razgovarao s 'jednom osobom iz HDZ-a i da je čuo kako su spremni rješavati neke od problema umirovljenika'. 

- Imamo tu 16 zahtjeva. Od kojih su neki vrlo jednostavni, ali smatramo da ih treba riješiti. Svi su u tri područja. Socijala, zdravstvo i mirovinski sustav. Imamo problem koji nije tako lagan - to su obiteljske mirovine. Taj posao treba dobro projektirati. Treba vidjeti što to znači ako je jedan supružnik umro u 70-toj ili 90-toj jer prava izviru iz duljine uplata u mirovniski sustav - kazao je Hrelja. 

- Što god napravili bit će ljudi koji će reći bravo i onih koji će reći - fuj, izdao si. Nema političara koji je sve napravio ispravno - odogovorio je na pitanje je li izdao birače s obzirom na to da je izabran u Narodnoj koaliciji.

- Mi smo u priopćenju rekli slikovito da se izrazim: 'Mi nismo čamac za spašavanje Plenkovićeve vlade'. Tko kaže da će moj glas donijeti većinu? U tom slučaju kako smo i rekli mi nećemo biti čamac za spašavanje. Ako Vlada mirno uplovi u luku s 80 glasova potpore tada smo spremni za suradnju s vladom i realizaciju projekata - dodao je. 

Najčitaniji članci