Obavijesti

News

Komentari 19

Spriječio bombaša i dobio novac i darove od Pahora

Spriječio bombaša i dobio novac i darove od Pahora
14

Ljubljana: Slovenski premijer u utorak je nagradio četiri policajca koji su spriječili Josipa Zagajskog u petak da s bombama dođe do Pahora i ubije ga

VIDEO

Policajcima graničnog prijelaza Dobova, koji su u petak spriječili Josipa Zagajskog (60), slovenski je premijer Borut Pahor u ljubljanskoj središnoj policijskoj postaji podijelio medalje za hrabrost. Aleša Cesara, Tomaša Krejana, Jurgena Racmana i Milana Žalnika nagradili su za iznimnu požrtvovnost. Policajac Aleš Cesar (30) bombašu je izbio eksploziv iz ruke. Ispričao je da mu se Zagajski učinio sumnjivim te ga je izveo iz vlaka na dodatne provjere. Nakon što je vidio da ima zabranu ulaska u zemlje Europske unije, zatražio je da isprazni džepove.
- Zavukao je lijevu ruku u džep i izvadio bombu. Desnom je izvukao osigurač. Došao sam bliže, uhvatio bombu i odgurnuo ga dva metra dalje. Odreagirao sam kako su me naučili. Nisam u tom trenu mislio na svoju sigurnost - rekao je Cesar te dodao da se oporavio od šoka i da se osjeća dobro. Premijer Borut Pahor, ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal i ravnatelj policije Janko Goršek hrabrom su policajcu, koji je u ponedjeljak proslavio rođendan, dali 400 eura i rođendanski dar.
- S Alešom sam se čuo telefonski odmah nakon uhićenja. Rekao sam mu da se svojim radom upisao u zvijezde - rekao je Goršek i dodao kako su Cesaru darovali dar koji će iskoristiti u intimnom okruženju sa svojom nevjenčanom suprugom. Nagađa se kako su mu darovali putovanje na koje će sa suprugom i dvogodišnjom kćeri otići u rujnu.
- Iako je Aleš zauzet, sad će sigurno dobiti brojne bračne ponude. Molimo vas da ih preusmjerite na Policijsku upravu Kršku, Alešovu postaju - rekao je kroz smijeh Goršek.
Iako je Zagajski navodno planirao atentat na slovenskog premijera, a terete ga i za terorizam, Pahor je na dodjelu stigao s iznimno slabim osiguranjem, a novinare i goste nisu pregledavali na ulazu u dvoranu.
- Aleš, sretan ti rođendan. Ponosan sam na sve vas jer ste svoj posao odredili predano i profesionalno, najbolje što ste mogli - rekao je slovenski premijer Pahor. Bio je iznimno ozbiljan, maramicom je brisao čelo, a na pitanja vezana uz svoju sigurnost i tijek istrage nije želio odgovarati. Nasmiješio se tek dok je policajcima dijelio priznanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.