News

Komentari 24

Sramota u Zadru, upali su u redakcije i prijetili novinarima: 'Sve ćemo vas pobiti i zaklati'

Sramota u Zadru, upali su u redakcije i prijetili novinarima: 'Sve ćemo vas pobiti i zaklati'

Nakon objave da je unatoč zabrani održavanja svadbenih svečanosti održano vjenčanje u Slivnici Gornjoj sa 100 gostiju, dva muškarca upala su u redakcije Slobodne Dalmacije i Zadarskog.hr, jedan je priveden

Dva muškarca upala su u redakcije Slobodne Dalmacije i portala Zadarskog.hr i prijetila smrću novinarima.

Oko 12 sati u utorak u prostorije dopisništva Slobodne Dalmacije u Zadru upala su dva sredovječna muškarca s maskama na licu i počela urlati po redakciji.

Kako kažu iz redakcije, bili su nezadovoljni objavom priče o vjenčanju u Slivnici Gornjoj pored Posedarja na koju je došlo stotinjak ljudi unatoč tome što je Stožer zabranio održavanje svadbenih svečanosti. 

Jedan od muškaraca, koji se predstavio kao Mujo Hasanbegović, uvjeravao je novinare da je na vjenčanju bilo 23 gosta, a ne 100. Hasanbegović je novinare nazvao lešinarima i zaprijetio da će sve one koji su pisali o tome „ubiti i zaklati k'o mačiće”.

Nakon toga su obojica napustila redakciju poručivši da će se vratiti nakon što obiđu i redakciju Zadarskog lista.

Novinaru su odmah incident prijavili policiji koja je u srijedu privela jednog od počinitelja.

- U svezi zaprimljene dojave o prijetnjama prema novinarima, u službene prostorije policije je dovedena jedna muška osoba koja se dovodi u svezu s događajem. U ovim trenucima je u tijeku kriminalističko istraživanje te ćemo po okončanju izvijestiti javnost - objavili su popodne iz Policijske uprave Zadar.

Najčitaniji članci