News

Komentari 143

Sramotne ovrhe: Uoči blagdana na grobovima ih dočekalo ovo...

Sramotne ovrhe: Uoči blagdana na grobovima ih dočekalo ovo...

Uoči blagdana Svih svetih stanovnike Knina su na groblju dočekale obavijesti o tome da nisu platili naknade za grobna mjesta. No naljepnice su stavili i na grobove onih koji naknadu plaćaju

A kome ispostaviti račun za nanesenu uvredu, pita se čitatelj. Građane Knina neugodno su iznenadile ceduljice koje su uoči svih svetih zatekli na grobnim mjestima. Ostavila ih je gradska tvrtka: ČISTOĆA I ZELENILO d.o.o. zbog neplaćenih grobnih naknada. 

ČISTOĆA I ZELENILO d.o.o. Trg Oluje 9, KNIN OBAVIJEST Ovo grobno mjesto nema evidentiranog korisnika u grobnom očevidniku i položajnom planu grobnih mjesta i grobnica, za isto nije plaćena grobna naknada 10 (deset godina). Temeljem te činjenice, a sukladno članku 14. Zakona o grobljima (NN 19/98, 50/12) ovo grobno mjesto smatra se napuštenim i može se ponovno dodijeliti na korištenje. Informacije na tel. 022 668 - 169. Upravitelj groblja: ČISTOĆA I ZELENILO d.o.o.,stoji u obavijesti koje su lijepljene na nadgrobne ploče.

Nažalost, naljepnice su se našle i na grobnicama čiji vlasnici uredno ispunjavaju svoje obveze prema Čistoći i zelenilu. 

- Legitimno je pitanje, kome ispostaviti račun za nanesenu uvredu?, pita se naš čitatelj, vlasnik grobnice na kojem se našla sporna 'obavijest' i koji nam je poslao potvrde plaćenih računa. 

Stanovnici Knina bez obzira jesu li računi plaćeni, upozorenja smatraju uvredom posvećenog mjesta na kojem počivaju njihovi najmiliji. Takve obavijesti je, kažu, trebalo poslati poštom i izbjeći skrnavljenje grobnica i javno sramoćenje neplatiša. Dodatni problem je taj što većina onih koji nisu platili grobnu naknadu već dugi niz godina ne živi u Kninu. 

U gradskoj tvrtki Čistoća i zelenilo d.o.o. ne odgovaraju na telefonske pozive ni upite poslane elektronskom poštom, jer su neradni vikend spojili s blagdanom. 

Najčitaniji članci