News

Komentari 4

Srbi krivotvorili hrvatske osobne, policija upozorila: 'Čuvajte se lažnih Hrvata'

Srbi krivotvorili hrvatske osobne, policija upozorila: 'Čuvajte se lažnih Hrvata'

Službenici su otkrili da su Srbi namjeravali zloupotrijebiti privilegiju bezviznog ulaska za kraći boravak u Njemačkoj. To bi im omogućilo i zaposlenje na ilegalnom radnom mjestu na saveznom teritoriju

Njemačka policija izdala je priopćenje naslovljeno ‘Čuvajte se lažnih Hrvata’ nakon što su u utorak, 27. srpnja, zatekli trojicu Srba sa krivotvorenim hrvatskim osobnim iskaznicama, piše Fenix magazin.

Savezna policijska inspekcija Berggießhübel na odmorištu Am Heidenholz zatekla je trojicu muškaraca, državljana Srbije (33, 34 i 35) u automobilu koje su htjeli pregledati. Na uvid su dali svoje osobne iskaznice, no policija je utvrdila da su iste krivotvorili. 

Službenici su otkrili da su Srbi namjeravali zloupotrijebiti privilegiju bezviznog ulaska za kraći boravak u Njemačkoj. To bi im omogućilo i zaposlenje na ilegalnom radnom mjestu na saveznom teritoriju.

Savezna policija pokrenula je kazneni postupak protiv trojice optuženih. Deportirali su ih u Češku sljedećeg dana, stoji u policijskom priopćenju.