Obavijesti

News

Komentari 26

'Sreća se množi kad se dijeli': Kolinda otvorila 'svoj advent'

'Sreća se množi kad se dijeli': Kolinda otvorila 'svoj advent'
4

Kolinda Grabar Kitarović svima je zaželjela dobrodošlicu povodom početka programa Advent na Prekrižju kojim, kako je istaknula, 'nastavlja tradiciju otvorenih vrata'...

VIDEO

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović svečano je u zagorskom duhu otvorila Advent na Prekrižju u sklopu Adventa u Zagrebu. Zbor osnovne škole August Šenoa otvorio je program adventskom pjesmom Visom leteć, nakon koje je uslijedio Serbus Zagreb, a potom se okupljenima obratila predsjednica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kolinda Grabar Kitarović svima je zaželjela dobrodošlicu povodom početka programa Advent na Prekrižju kojim, kako je istaknula, 'nastavlja tradiciju otvorenih vrata predsjednice republike građanima te se pridružujemo održavanju najljepšeg adventskog programa u Europi - ovog našeg zagrebačkog'. 

Čestitala je cijeloj gradskoj upravi Grada Zagreba, a posebno Turističkoj zajednici Grada Zagreba na dosadašnjim uspjesima programa Adventa, i kazala kako vjeruje da će i ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa biti jednako čarobno za sve posjetitelje. Napomenula je organizacija Adventa nije natjecanje u popularnosti, nego poticanje druženja i zajedništva. Upravo je zagrebački Advent potaknuo posjetitelje da pronađu mjesto i vrijeme za susret s obitelji i prijateljima, ocijenila je predsjednica. 

Sreća se množi kad se dijeli - ne zaboravimo to - istaknula je. Grabar Kitarović je kazala kako je cilj da se svake godine advent organizira u skladu s običajima jednog dijela naše domovine, pa će tako ove godine Advent na Prekrižju biti u znaku tradicija i običaja Hrvatskog zagorja

U čemu je tajna Adventa u Zagrebu otkrio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

- Hvala vam lijepo poštovana predsjednice, hvala vam što evo već drugu godinu za redom ovo radimo u Vili Weiss, dobro je da smo  zajedno. U vrijeme došašća, predbožićne i božićne blagdane, želim vam se zahvaliti što ste nam otvorili svoja vrata, s temom Slavonije prošle godine, s temom Hrvatskog zagorja ove godine, a ja se nadam, ne želim sugerirati, da ćemo iduće godine vratiti dite materi, da ćemo malo otići u Dalmaciju - kazao je Bandić.

- Da nema te topline, širom otvorenih vrata zagrebačkih, te pozitivne emisije, te širine i širokogrudnosti, tople duše zagrebačke, multikulturalnosti, multikonfesionalnosti i multinarodnosti mi ne bi ovo u Zagrebu napravili - zaključio je Bandić.

- Ima i gradova bogatijih i zemalja bogatijih, ali nitko to nije napravio kao mi, zato što mi imamo ljudski lik. Za konac bih citirao papa Franju koji je poručio da koristimo ova četiri tjedna došašća za sve one koji su u potrebi - zaključio je Bandić.

Advent na Prekrižju bit će otvoren tri tjedna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...