Obavijesti

News

Komentari 118

Ministar čestita Božić Lidlu!? 'Darovali ste Božić domovima'

Ministar čestita Božić Lidlu!? 'Darovali ste Božić domovima'
1

Marića je toliko oduševilo što je Lidl zaposlenicima dao tri slobodna dana za Božić da je objavio čestitku koja nije uobičajena tj. ne događa se često da ministar čestita Božić trgovačkom lancu...

VIDEO

Ministar državne imovine Goran Marić na svom je Facebook profilu objavio ne tako običnu poruku za Božić. Odlučio ju je posvetiti Lidlu - trgovačkom lancu koji je svojim djelatnicima dao tri slobodna dana i to 24. i 25. i 26. prosinca. 

Njemački mega-trgovački lanac Lidl sa sjedištem u Neckarsulmu u južnoj Njemačkoj, u jednoj maloj Hrvatskoj, priredio je veliko Božićno iznenađenje svima, a naročito svojim zaposlenicima: darovao im je slobodne dane za Božić! 

Ili aktualnim jezikom, darovao im neradni Božić! Tako je omogućio brojnim majkama da Božić i njegove blagdane budu u svojim domovima, sa svojim obiteljima. Da dožive Božić sa svojim osobnim emocijama, susretom sa svojim najdražim sjećanjima na slike Božića.

Naizgled obična vijest, ali samo naizgled! U ovo vrijeme kad se Hrvatska sve manje prepoznaje u mračnom tunelu loših oponašateljskih standarda. Kao da se natječe sama sa sobom u tom udaljavanju od svoje ljudske i kršćanske naravi i tradicije! 
Taj moćni trgovački div koji je u godinu dana, u 2016. ostvario prodaju u visini 64,6 milijarda eura, mogao je zabljesnuti ove dane najblistavijom eksplozijom marketinških poruka, prigodnih akcija, prospekata, svjetlosnih snopova, figura, vinjeta, likova …

A on se odlučio za nešto drugo, drugu vrstu marketinške poruke: Božiću omogućiti, da umjesto u Lidlove centre, umjesto na Lidlove blagajne, dođe izravno u domove svojih zaposlenika i svojih kupaca!

Tako nam je pomogao da se mi u Hrvatskoj barem malo i na kratko odupremo stvarnosti u kojoj i mi sami gubimo osjećaj za stvarnost. Omogućio da se vratimo iz nestvarna prostora u život s njegovim vrijednostima, njegovim značajem i ljepotom kojem mu Božić daje. Da se mnogi vrate u idilu božićnog vremena koje u srediste stavlja Čovjeka koji je preokrenuo svijet i čitavu čovjekovu povijest i vrijednosti ...

Paradoksalno, ali točno: poštedio nas od blještavila svojih polica i dopustio da Božić ispuni srca svojih zaposlenika! Iskreno, uz njih, i moje vlastito srce! 

Stoga, sretan ti Božić Lidl! Menadžeru koji je darovao Božić brojnim hrvatskim domovima!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 118

VIDEO

Stiže veliko nevrijeme! DHMZ digao alarm na 2. od 3 stupnja. Za dvije regije moguća i tuča
NIJE DOBRO

Stiže veliko nevrijeme! DHMZ digao alarm na 2. od 3 stupnja. Za dvije regije moguća i tuča

Još ništa od smirenja vremena, lipanj pokazao zube! Danas će vremenski uvjeti u Hrvatskoj biti promjenjivi i nestabilni

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka
LED VELIČINE LJEŠNJAKA

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka

Jaka tuča, veličine lješnjaka, pogodila je područje Županje: 'Sve je trajalo pet minuta, udarala je jako u prozore i krov kuće'
VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'
GRMI I SIJEVA

VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'

ZADAR - Spojilo se nebo i zemlja, struja mi je čak dva puta 'blicnila', rekla nam je čitateljica koja je poslala video tuče kod Zadra. Promjenjivo oblačno te nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Prema večeri postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, ponajprije na jugu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz pljuskove prolazno pojačan. Na Jadranu će puhati jugo te sjeverozapadnjak, kratkotrajno i jak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 °C, prognoziraju iz DHMZ-a. Za osječku regiju i dalje je na snazi narančasti meteoalarm. Prema podacima sa stranice rain-alarm.com, oblačni sustav širi se iz Dalmacije prema sjeveru i istoku Hrvatske.