Obavijesti

News

Komentari 8

Sretna je: ‘Sveta Nikolina’ sve dijeli s djecom i siromašnima

Sretna je: ‘Sveta Nikolina’ sve dijeli s djecom i siromašnima
1

Skromna žena Rozalija Poljak (61) tijekom godine štedi od mirovine pa prije Božića kupuje darove djeci i napuštenim starijim ljudima ili potrebitim sugrađanima

VIDEO

Dok je s djecom bježala pred ratnim razaranjima, nepoznata žena podijelila je s njom novac i hranu. To joj je promijenilo život.

- Tada sam odlučila da ću uvijek pomagati drugima i da ću, bez obzira što sam sve izgubila i završila u progonstvu, uvijek imati nešto što mogu darovati. Zavjetovala sam se u crkvi Svetom Nikoli da ću, čim zaradim prvi novac, sve podijeliti djeci i bolesnima - kazuje Rozalija, koja danas živi sretnim i ispunjenim umirovljeničkim životom. U realizaciji zavjeta pomaže joj suprug Tibor, koji je nakon četiri mjeseca ratnog zatočeništva razmijenjen, dvoje djece koji žive i rade u Njemačkoj i četvero unučadi. Svi oni tijekom godine skupe od 5000 do 7000 kuna. Već 18 godina Rozalija pravi paketiće za djecu u Brođancima kraj Osijeka i na Svetog Nikolu odijeva se u njegovo odijelo, koje joj je darovao župnik, te ide kroz selo u pratnji tamburaša i dijeli slatkiše svima koji naiđu.

- Prijašnjih godina kupovala sam djeci tople čizmice i slatkiše, ali zadnjih godina samo dijelim slatke paketiće, a dodatno pomognem nekome tko je siromašan. Ponekad mi se javljaju donatori koji također žele staviti nešto u paketiće, ali danas se više nema novca, a i ja ne želim nikoga ni za što moliti pa uglavnom to radim sve sama - kaže Rozalija.

Rozaliju raduje tuđa sreća i veselje djece

U 2012. godini sam podijelila oko 80 paketića, kaže Rozalija, koja vjeruje da se dobro uvijek dobrim vraća. Ako se ipak ne vrati, u srcu uvijek ostane ugoda zbog učinjenog.

>> Njezinu priču gledajte u srijedu u “Dobro jutro, Hrvatska” i na ponoshrvatske.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.