Obavijesti

News

Komentari 198

Sretni blagdani! 'Kod mene je kruh u prosincu samo tri kune'

Sretni blagdani! 'Kod mene je kruh u prosincu samo tri kune'
2

Umjesto da tiskamo kalendare, kemijske i upaljače i trošimo novac, cijeli prosinac spuštam cijenu bijeloga kruha na tri kune, napisao je Lulezim Qenaj na pekarnici

VIDEO

Bolje je spustiti cijene i ljudima uštedjeti koju kunu, a novac inače utrošen na kalendare osigurati vrijednim radnicima za božićnicu, brižan je otac dvojice malodobnih dječaka i vlasnik pekarnice Lulezim Qenaj (35) iz Rijeke.

Odlučio je pomoći i uštedjeti svojim kupcima koju kunu uoči blagdana, pa je umjesto da štampaju kalendare, kemijske i upaljače odlučio spustiti cijenu bijelog kruha na tri kune. I to sve do 31. prosinca ove godine.

On se u potrazi za boljim životom u Hrvatsku s Kosova doselio davne 1994. godine te je četiri godine pomagao ocu u pekarskom zanatu u Puli. Četiri godine poslije dolazi u Rijeku gdje otvara vlastitu pekaru na Turniću.

- U početku je bilo teško. Pekarstvo je naporan posao, puno se radi, rano ustaje i kasno liježe, no isplatilo se. Danas sam vlasnik dviju pekara koje rade 24 sata, sedam dana u tjednu i ne mogu se požaliti. No nije svima tako, pogotovo u ovo vrijeme krize kad ljudi nemaju ni za kruh. Mišljenja sam da u životu uvijek treba s ljudima dijeliti dobro i sam uvijek spreman pomoći ako mogu - kaže nam simpatični Lulezim, koji je zavolio Rijeku toliko da u svoj rodni kraj sad odlazi, kako kroz smijeh kaže, samo na svadbe i sprovode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U svoje dvije pekare zapošljava 25 djelatnika, od kojih većina njih s njim radi od samog početka osnivanja pekara.

Goran Kovačić/Pixsell

Novac koji zarađuje neprestano ulaže u poboljšanje rada i unapređivanje, ali ga i dijeli u humanitarne svrhe.

Tako je nastradalima u slavonskim poplavama osobno kombijem dopremio 1000 komada svježeg kruha s prijateljem koji je donirao 500 litara mlijeka.

- Jedno je kad gledate sve te napaćene ljude na televiziji, a drugo kad osobno dođete na stradalo područje i na licu mjesta shvatite razmjer takve ili bilo koje druge katastrofe. To je nešto strašno. Zato sam inzistirao da osobno odnesem kruh, prigrlim te ljude te im barem na kratko i u svojim mogućnostima olakšam barem jedan dan - suosjećajan je omiljeni riječki pekar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina