Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
198 komentara

Sretni blagdani! 'Kod mene je kruh u prosincu samo tri kune'

Umjesto da tiskamo kalendare, kemijske i upaljače i trošimo novac, cijeli prosinac spuštam cijenu bijeloga kruha na tri kune, napisao je Lulezim Qenaj na pekarnici

Goran Kovačić/Pixsell
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
198 komentara

Bolje je spustiti cijene i ljudima uštedjeti koju kunu, a novac inače utrošen na kalendare osigurati vrijednim radnicima za božićnicu, brižan je otac dvojice malodobnih dječaka i vlasnik pekarnice Lulezim Qenaj (35) iz Rijeke.

Odlučio je pomoći i uštedjeti svojim kupcima koju kunu uoči blagdana, pa je umjesto da štampaju kalendare, kemijske i upaljače odlučio spustiti cijenu bijelog kruha na tri kune. I to sve do 31. prosinca ove godine.

On se u potrazi za boljim životom u Hrvatsku s Kosova doselio davne 1994. godine te je četiri godine pomagao ocu u pekarskom zanatu u Puli. Četiri godine poslije dolazi u Rijeku gdje otvara vlastitu pekaru na Turniću.

- U početku je bilo teško. Pekarstvo je naporan posao, puno se radi, rano ustaje i kasno liježe, no isplatilo se. Danas sam vlasnik dviju pekara koje rade 24 sata, sedam dana u tjednu i ne mogu se požaliti. No nije svima tako, pogotovo u ovo vrijeme krize kad ljudi nemaju ni za kruh. Mišljenja sam da u životu uvijek treba s ljudima dijeliti dobro i sam uvijek spreman pomoći ako mogu - kaže nam simpatični Lulezim, koji je zavolio Rijeku toliko da u svoj rodni kraj sad odlazi, kako kroz smijeh kaže, samo na svadbe i sprovode.

U svoje dvije pekare zapošljava 25 djelatnika, od kojih većina njih s njim radi od samog početka osnivanja pekara.

Goran Kovačić/Pixsell

Novac koji zarađuje neprestano ulaže u poboljšanje rada i unapređivanje, ali ga i dijeli u humanitarne svrhe.

Tako je nastradalima u slavonskim poplavama osobno kombijem dopremio 1000 komada svježeg kruha s prijateljem koji je donirao 500 litara mlijeka.

- Jedno je kad gledate sve te napaćene ljude na televiziji, a drugo kad osobno dođete na stradalo područje i na licu mjesta shvatite razmjer takve ili bilo koje druge katastrofe. To je nešto strašno. Zato sam inzistirao da osobno odnesem kruh, prigrlim te ljude te im barem na kratko i u svojim mogućnostima olakšam barem jedan dan - suosjećajan je omiljeni riječki pekar.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message