Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
64 komentara

Srnama, paunu i poniju Kolinda na Pantovčaku više nije šefica

Grabar-Kitarović odlučila je vratiti šumu Pantovčak Ministarstvu državne imovine. A koje će onda tu šumu, površine 700 tisuća četvornih metara s južne strane Ureda, dati Gradu Zagrebu...

Foto: Robert Anić/Pixsell, Boris Ščitar/Večernji list/Pixsell
64 komentara

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jučer je predstavila projekt kojim smanjuje kompleks u kojem stoluje te kojim daje građanima malo prirode i zelenila u centru Zagreba.

Nakon odluke Povjerenstva da se Ured predsjednice ne može premjestiti na drugu lokaciju, analizirali su kako optimizirati cijeli kompleks. I došli do zaključka kako predsjednici za rad nije potreban čitav kompleks koji ima na raspolaganju. Stoga je Grabar-Kitarović odlučila vratiti šumu Pantovčak Ministarstvu državne imovine. A koje će onda tu šumu, površine 700 tisuća četvornih metara s južne strane Ureda, dati Gradu Zagrebu na 50 godina kako bi ona bila dostupna građanima.

Željko Hladika/24sata PREDSJEDNICA PRIZNALA: 'Pogriješila sam. Ured nećemo preseliti jer nema druge opcije'

Koliko je šuma velika, govori podatak da su potrebna tri sata da bi se cijela propješačila. Na ovaj način će predsjednica smanjiti kompleks s 950 tisuća na 250 tisuća četvornih metara. Tako će do kraja ili početkom iduće godine i obični smrtnici moći nesmetano, bez zaštitara, vojske, osiguranja i ograda, uživati u prirodi najelitnijeg zagrebačkog kvarta. Srne, paunovi, konji, koji uljepšavaju pogled predsjednici tijekom radnog vremena, istaknuli su predsjednica i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, bit će adekvatno premješteni na neku drugu lokaciju.

Ovim postupkom predsjednica, priznala je, pokušava barem djelomično ispraviti “krive Drine” s obzirom na to da nije ispunila predizborno obećanje i preselila Ured s Pantovčaka u Visoku ulicu. Iskreno je na novinarsko pitanje priznala da je pogriješila.

- Zalagala sam se da dužnosnici imaju snage i mudrosti priznati pogreške, tako i ja danas priznajem svoju. Tad nisam mogla zamisliti da država ne može osigurati zamjenski, odgovarajući objekt za Ured predsjednice - istaknula je podsjetivši na druga obećanja koja je ispunila.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message