News

Komentari 7

Srpski epidemiolog: U Beogradu smo cijepili 43 posto stanovnika

Srpski epidemiolog: U Beogradu smo cijepili 43 posto stanovnika

Aktivnost virusa pada, čak i u velikim gradovima, ali se sad trebaju cijepiti mlađi, jer oni najviše prenose virus, oni između 40 i 60 godina i mlađi, rekao je epidemiolog Kon

Epidemiolog Predrag Kon komentirao je aktualnu epidemiološku situaciju u Srbiji. Poručio je kako je dobra vijest što pada broj novozaraženih, no da treba uzeti u obzir da su bili praznici i da nije bilo toliko testiranja. 

Kako bi se vidjela prava situacija, Kon je poručio da treba pričekati da praznici prođu. 

- Trebamo biti ponosni na sebe, prvenstveno na Beograd, gdje je trenutno cijepljeno 43 posto punoljetnog stanovništva - rekao je, prenosi Kurir

- Aktivnost virusa pada, čak i u velikim gradovima, ali se sad trebaju cijepiti mlađi, jer oni najviše prenose virus, oni između 40 i 60 godina i mlađi - dodao je. 

Na pitanje trebaju li se trudnice cijepiti, Kon je rekao da se procjenjuje kako bi cijepljenje bilo korisno i trudnicama i dojiljama. 

- Prvi podaci se tek sada objavljuju. Zabrinute trudnice trebaju znati da cjepivo štiti i njih i njihove bebe, jer se stvaraju antitijela koja štite bebe do šest mjeseci - objasnio je.

- Rijetko je da se virus prenese s majke na dijete, ali je ipak bio mali broj slučajeva - rekao je epidemiolog. 

Najčitaniji članci