Obavijesti

News

Komentari 66

'Srpski Escobar' koji je Vučiću stao na žulj umro od korone...

'Srpski Escobar' koji je Vučiću stao na žulj umro od korone...
1

Kontroverzni biznismen nikad nije osuđen za šverc droge u Srbiji. Devedesetih je robijao u austrijskom zatvoru i navodno preko jednog Kolumbijca stekao povjerenje tamošnjih narko kartela

VIDEO

Kontroverzni biznismen Dragoslav Kosmajac (67), koji je jutros preminuo u bolnici od, kako se pretpostavlja, infekcije korona virusom, već duži niz godina dovodi se u vezu sa kriminalom, a našao se čak i pred pravosudnim tijelima Srbije. Nazivali su ga "srpskim Al Caponeom", "srpskim Escobarom" i "najvećim narko-bosom", međutim čvrsti dokazi za ovakve epitete nikada nisu isplivali na površinu, piše Blic

.Kosmajac je navodno švercao vrtoglave količine kokaina i heroina iz Latinske Amerike u Europu. Blic piše kako je devedesetih godina prošlog stoljeća u Beču pljačkao sa Radetom Ćaldovićem Ćentom, bliskim prijateljem Željka Ražnatovića Arkana. Taj "pothvat" osigurao mu je dvogodišnju robiju u austrijskom zatvoru.

Pričalo se da je upravo tada u austrijskom zatvoru upoznao Kolumbijca, jednog od najbližih suradnika kolumbijskog narko-bossa Pabla Escobara i preko njega se povezao s najmoćnijim krijumčarem kokaina. Kosmajac je tako, navodno, dospio na sam vrh lanca organiziranog šverca kokainom u Europi. Njegovo ime ja završilo u 'Bijeloj knjizi' srpskog MUP-a, dokumentu s popisom najvećih kriminalaca u državi.

Doktor iz Srbije ismijavao je korona virus, a sada mu je žao
Doktor iz Srbije ismijavao je korona virus, a sada mu je žao

- Kosmajac je povezan sa međunarodnim krijumčarima opojne droge i u Južnoj Americi, odakle organizira transporte velikih količina kokaina za Europu a odavno ima i uhodani kanal za krijumčarenje heroina iz Turske, Bugarske i Makedonije preko SRJ za zemlje zapadne Europe i to najčešće za Nemačku i Italiju (tzv. “Balkanski put”). Posao Kosmajca je organiziranje nabavke transporta i preprodaje opojnih droga i sam nikada ne dolazi u kontakt sa narkoticima niti ljudima koji neposredno rade navedene poslove već za određene poslove angažira najčešće članove grupe Ljubiše Buhe zvanog Čume i Duleta Spasojevića zvanog Kum - podaci su koji se nalaze u "Bijeloj knjizi".

- Od krijumčarenja droge stekao je veliki kapital koji je uložio u kupovinu građevinskog zemljišta i izgradnju nekretnina na području Beograda. Operativna saznanja ukazuju da je veliki dio kapitala plasirao i na kupnju nekretnina po raznim zemljama zapadne Europe - podaci su iz "Bijele knjige".

Sin Aleksandra Vučića zaražen korona virusom: 'Tata te voli'
Sin Aleksandra Vučića zaražen korona virusom: 'Tata te voli'

Blic navodi kako je, nakon što ga je u ljeto 2014. godine tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u Srbiji, uhapšen krajem iste godine u svojoj vili na Zvezdari. Baš tada, prilikom njegovog hapšenja, državni vrh je istragu koja se vodila protiv njega usporedio sa onom koju su agenti FBI vodili protiv Ala Caponea. Ipak, epilog je bio drugačiji.

Kada su ga beogradski policajci uhitili, procjenjivalo se da posjeduje lokale, kuće, stanove i zemljišta u vrijednosti od 10,7 mil. eura. Navodno, njegova imovina na zapadu procjenjuje se i na milijarde eura.

No četiri godine kasnije Žalbeni sud pravomoćno je oslobodio Kosmajca od optužbi za malverzacije sa općinskim zemljištem potvrđujući tako prvostupanjsku presudu Višeg suda.

Krajem ožujka hospitaliziran je zbog korona virusa, a stanje mu je od početka bilo ozbiljno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)