Obavijesti

News

Komentari 98

Srpski mediji tvrde: Milanović je postao lik strave i užasa, on je sada kao dr. Džekil i mr. Hajd!

Srpski mediji tvrde: Milanović je postao lik strave i užasa, on je sada kao dr. Džekil i mr. Hajd!

Beogradskim portalima naročito se svidjela usporedba u kojoj se Milanović povezuje s likom iz djela slavnog škotskog pisca Roberta Louisa Stevensona, a još tvrde da "kad progovori, on ne umije stati"...

VIDEO

Mediji u Srbiji su do te mjere angažirani u kampanji za filma "Dara iz Jasenovca" da im je to, posve nevjerojatno, na nekim naslovnicama važnije od vijesti o Balaševićevoj smrti ili Đokovićeva osvajanja Australian Opena. No, i takva je impresivna Vučićeva propagandna mašinerija našla mjesta za priču o predsjedniku Republiku Hrvatske, a prenose je s portala Balkan Insight, koji vodi grupacija istraživačkih novinara BIRN (Balkan Investigative Reporting Network). Beogradskim portalima naročito se svidjela usporedba u kojoj se Milanović povezuje s likom iz djela slavnog škotskog pisca Roberta Louisa Stevensona, dr. Jekkylom i njegovim čudovišnim alter-egom mr. Hydom.

Ilustracija

Tako njihovi tabloidi i portali prenose tekst pod naslovom "Džekil i Hajd u istom predsedniku", pa pišu: "Predsjednik sa karakterom, kako je glasio njegov predizborni slogan, konačno je pokazao svoj pravi karakter. Više nije bilo sumnje da je u pitanju čovjek 'kojem je kada vidi vatru prvi impuls da u nju nalije još benzina', kako su to ranije opisivali hrvatski mediji.

Ukratko, Milanović je pokrenuo kampanju brutalnih verbalnih 'ad hominem' napada protiv svojih kritičara. Kampanja traje i danas i na njenoj meti su gotovo svi, od premijera i ombudsmana, do aktivista za ljudska prava, novinara, analitičara i književnice Vedrane Rudan.

Milanović: 'Neka idu kvragu sa zaštitom holivudskih diva'
Milanović: 'Neka idu kvragu sa zaštitom holivudskih diva'

Milanovićeve mete često su bile žene protiv kojih je koristio mizogini jezik i gnjusne komentare zbog kojih su ga mnogi proglasili otvorenim seksistom. Ove optužbe su postale glasnije početkom mjeseca kada je Milanović odbacio navode o seksualnom zlostavljanju glumica u okviru pokreta 'me too', pitajući se da li je vrijedno baviti se onima onima koje 'iz kreveta ne ustaju manje od pet milijuna dolara'. To je 'problem', rekao je, kada su u pitanju zaposlene žene, majke i studentkinje".

"Jedino u čemu je Milanović ostao dosljedan je njegovo ophođenje prema ljudima koji mu stanu na žulj", pišu sada u Blicu, zaključujući: "Njegova odlika da kad progovori ne umije stati a kad izađe pred novinare ni sam ne zna na kojoj će temi završiti, iritira dobar dio javnosti. To najbolje dokazuje činjenica da mu je rejting porastao kada je okončao javni rat sa Plenkovićem".
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.