Obavijesti

News

Komentari 15

'Srpski saboteri su htjeli izvršiti državni udar u Moldaviji. Htjeli su ući s navijačima Partizana'

'Srpski saboteri su htjeli izvršiti državni udar u Moldaviji. Htjeli su ući s  navijačima Partizana'

Moldavska predsjednica rekla je jučer kako je Rusija planirala 'ubaciti' u Moldaviju obučeno vojno osoblje iz država poput Bjelorusije, Srbije i Crne Gore, javio je Newsweek.

VIDEO

Rusija je planirala državni udar u Moldaviji, koji je uključivao napade na državne zgrade i uzimanje taoca, rekla je jučer moldavska predsjednica Maia Sandu.

- Kroz nasilne akcije, prerušene u proteste opozicije, promjena vlasti u Kišinjevu bila bi isforsirana. Ruski plan uključivao je korištenje stranca za subverzivne akcije - rekla je predsjednica.

Moldavska predsjednica rekla je kako je Rusija planirala 'ubaciti' u Moldaviju obučeno vojno osoblje iz država poput Bjelorusije, Srbije i Crne Gore, javio je Newsweek. 

Moldavska predsjednica: Rusi su planirali državni udar. Htjeli su nam 'ubaciti' borce iz Srbije!
Moldavska predsjednica: Rusi su planirali državni udar. Htjeli su nam 'ubaciti' borce iz Srbije!

Zastupnik iz njezine stranke "Akcija i solidarnost" Andrian Keptonar sad je otkrio detalje tog plana, javlja ukrajinska Pravda.

- Ovog tjedna u Kišinjevu se igra nogometna utakmica između momčadi iz Srbije i Moldavije.  Planirano je da srpski navijači dođu u našu državu. Zahvaljujući informacijama naših sigurnosnih službi, prije informacije koje smo dobili od Zelenskog, utakmica će se igrati pred praznim tribinama, jer su tako planirali uvesti sabotere - kazao je.

Utakmica na koju se referira je dvoboj osmine finala Konferencijske lige između Šerifa i Partizana koji je na rasporedu u četvrtak od 20:45.

Moldavska granična policija potvrdila je da je 13. veljače odbila ulazak jednoj grupi od 12 navijača Partizana iz Beograda (Grobari), koji su vraćeni s aerodroma. Iz granične policije su za moldavski servis Radija Slobodna Europa (RSE) rekli da je nekolicini stranih državljana odbijen ulazak u Moldaviju, uz obrazloženje da ne ispunjavaju uvjete za prelazak državne granice.

- Oni nisu mogli opravdati svrhu svog putovanja u Moldaviju i ne posjeduju potrebne dokumente u vezi s tim", naveli su iz policije. 

Drugim navijačima iz Srbije je zabranjen ulazak u državu.

Utakmica će se, iz sigurnosnih razloga, igrati pred zatvorenim tribinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.