Obavijesti

News

Komentari 16

Srpski ultranacionalist Šešelj neće smjeti ući ni u Kosovo

Na dan odluke ICTY-ja Hrvatska je Šešelja proglasila nepoželjnim na svom teritoriju, a Bosna i Hercegovina je navela da razmatra sličnu mjeru

VIDEO

Srpskom ultranacionalistu Vojislavu Šešelju je zabranjen ulazak na Kosovo, tjedan dana nakon oslobađajuće presude  koju mu je izrekao Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY), rekao je kosovski ministar vanjskih poslova Petrit Selimi.

Na dan odluke ICTY-ja Hrvatska je Šešelja proglasila nepoželjnim na svom teritoriju, a Bosna i Hercegovina je navela da razmatra sličnu mjeru.

"Šešelju je zabranjen ulazak zbog tragično očitih razloga za tisuće žrtava njegovih riječi i djela na Balkanu", rekao je kosovski ministar vanjskih poslova Petrit Selimi.

"Sukladno sporazumu iz Bruxellesa" koji određuje odnose između Beograda i Prištine, "ministarstvo vanjskih poslova odlučuje koji srpski dužnosnik, sadašnji ili bivši, može ući na teritorij Kosova", dodao je.

Šešelj, koji se nada povratku u parlament na parlamentarnim izborima 24. travnja, rekao je da namjerava otići na Kosovo gdje živi oko 120.000 Srba od 1,8 milijuna stanovnika, većinom Albanaca. On je 31. ožujka oslobođen po 9 optužnica za zločine protiv čovječnosti i ratnih zločina, tijekom sukoba u Hrvatskoj i BiH, koje je poticao svojim huškačkim govorima.

Tužitelj ICTY-ja je uložio priziv na tu odluku. Srbija ne priznaje neovisnost Kosova, koje i dalje smatra jednom od svojih pokrajina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa