Obavijesti

News

Komentari 25

Srušeni NLO? Lovci na blago u Baltiku našli neobičan objekt

Srušeni NLO? Lovci na blago u Baltiku našli neobičan objekt
7

Neobičan objekat Šveđani su ugledali na ekranu sonara u zoru 19.lipnja, između Švedske i Finske na dubini od 87 metara. Vjeruju da se ne radi o prirodnoj pojavi

VIDEO

Švedski lovci na blago pronašli su na dnu Baltičkog mora savršeno okrugli objekt nepoznatog podrijetla, promjera 20 metara. Objekt su ugledali na ekranu sonara u zoru 19.lipnja, negdje između Švedske i Finske, na dubini od 87 metara.

- Pronalaženje neobičnih stvari na dnu mora je normalno, ali u 18 godina, koliko se bavim ovim poslom, nisam vidio nešto slično. Oblik objekta je savršeni krug, a pored njega je brazda dugačka oko 300 metara. Izgleda kao da je premješten ili vučen po dnu prije nego što se zaustavio - rekao je glavni istraživač Peter Lindberg. On i njegovi kolege odmah su isključili mogućnost da se radi o bombi ili mini iz Prvog svjetskog rata, piše Aftonbladet.

- Ne znam što bi to moglo biti. Samo znam da sam tamo dolje vidio nešto čvrsto, napravljeno od kamena, betona ili željeza, i potpuno okruglog oblika - kaže Dennis Åsberg i dodaje:

- Nijemci su bili ovdje i Rusi su bili ovdje. Jesu li oni to izbacili? Moguće, nije nezamislivo.

Vrlo brzo nakon objave otkrića u medijima, javili su se brojni entuzijasti koji tvrde da se radi o izvanzemaljskoj letjelici, koja se srušila u more. Fotografije nepoznatog predmeta pogledao je i Andréas Olsson, podvodni arheolog iz Nacionalnog pomorskog muzeja. Ustvrdio je kako je prerano za donošenje bilo kakvih zaključaka.

- Najvjerojatnije se ipak radi o prirodnoj pojavi - kazao je Olsson.

Inače, Lindbergov tim ne misli dalje istraživati objekt jer nema niti resursa, niti interesa u tom području. Njih zanimaju olupine na kojima se mogu naći nedirnuta alkoholna pića koja potom prodaju na aukcijama. Godine 1997. locirali su olupinu broda Jönköping, koji je potonuo 1916. Na njemu su našli 4400 boca šampanjca iz 1907., 67 bačvi konjaka i 17 bačvi vina. Pića su naknadno prodali na aukcijama i zaradili milijune.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u