Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

'Stanje graničnog prijelaza Kaštel sramota za Hrvatsku'

Zastupnik IDS-a Ivan Jakovčić upozorio je u četvrtak u govoru na plenarnoj sjednici u Bruxellesu na iznimno loše stanje u kojem su granični prijelaz Kaštel-Dragonja

Duško Marušić/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
0 komentara

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić upozorio je u četvrtak u govoru na plenarnoj sjednici u Bruxellesu na iznimno loše stanje u kojem su granični prijelaz Kaštel-Dragonja i prilazne prometnice, priopćio je ured zastupnika.

Taj granični prijelaz sramota je i za Hrvatsku i za Sloveniju, rekao je Jakovčić. Najavio je da će se pismom obratiti povjerenici Europske komisije za promet Violeti Bulc s pozivom da potakne vlasti u Zagrebu i Ljubljani na žurno rješavanje tog problema.   

"Želim upozoriti na ozbiljan problem koji imamo na graničnom prijelazu Kaštel-Sečovlje između Hrvatske i Slovenije. Taj granični prijelaz i stanje u kojem je prometnica koja vodi od njega prema gradu Buje u Istri sramota su za obje zemlje”, kazao je.

„Još kao župan pokušao sam zainteresirati vlasti u Zagrebu i Ljubljani da riješe taj problem. Na žalost, za to nije bilo ni sluha ni interesa na obje strane. Zato sam pripremio pismo koje ću poslati povjerenici EK za promet Violeti Bulc u uvjerenju da će ona senzibilizirati hrvatsku i slovensku vladu da napokon urede granični prijelaz Kaštel-Sečovlje. Uređenjem tog graničnog prijelaza dobili bismo vizit kartu kakvu i Hrvatska i Slovenija, kao turističke destinacije, trebaju" , istaknuo je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message