Obavijesti

News

Komentari 30

Čačić se razljutio u Saboru, HDZ-u poručio: Tišina dečki!

Čačić se razljutio u Saboru, HDZ-u poručio: Tišina dečki!
9

Stanku su zatražili i Laburisti zbog određenih pokroviteljstva koja je preuzeo Sabor, te Reformisti zbog kriterija raspodjele sredstava Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU

VIDEO

Sabor je i današnju sjednicu započeo stankom. Zatražili su je Laburisti zbog određenih pokroviteljstva koja je preuzeo Sabor, te Reformisti zbog kriterija raspodjele sredstava Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Stanku je zatražio i HDZ zbog kurikularne reforme.

Nakon stanke, o raspodjeli sredstava iz ministarstva regionalnog razvoja govorio je šef Reformista Radimir Čačić. Na primjeru međimurske županije je pokazao kako je većina onih koji su dobili novac bile općine u kojima su na vlasti stranke iz Domoljubne kolaciije.

- U zadnjih godina su me pitali zašto ste u politici, stvarno nemate veze s tim društvom. Moj odgovor je bio zato što imam osjetljiv želudac. Naime, ne podnosim preveliku razinu koncentracije gluposti i nesposobnosti, a naročito ne podnosim ne podnosim kad mi gledaju u oči i od mene rade budalu - rekao je. 

- Ovdje su mnogi gradonačelnici i načelnici, bili i sad su neki, u vašim redovima (op.a. pokazujući prstom na HDZ) koji znaju da nikad nije bilo da po kriterijima nisu dobili HDZ-ovi gradovi i općine. Nikad nije bilo kad sam ja bio u toj poziciji i tako mora biti - govorio je Čačić nakon čega su mu iz saborskih redova pokušali proturječiti.

- Tišina dečki! - ušutkivao je Čačić.

PRATITE UŽIVO:

Hrvatski sabor nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu izmjena zakona o pomorskom dobru i morskim lukama koji se donosi po hitnom postupku, a kojim se otklanjaju administrativne barijere i decentralizira upravljanje pomorskim dobrom u posebnim rezervatima.

Konačnim prijedlogom zakona uređuje se nadležnost za davanje koncesija od područnog (regionalnog) značaja u posebnim rezervatima te nadležnost za davanje suglasnosti u sporednim djelatnostima manjeg opsega iz područja usluga pravnim i fizičkom osobama.

Cilj izmjena je rasterećivanje rada državne uprave i smanjenje administrativnih troškova koje se nameću prilikom odlučivanja Vlade RH o koncesijama čiji prihod nije značajan, a postupak se provodi kao za koncesije od državnog značaja. Time će se ovlaštenicima koncesija za gospodarsko korištenje pomorskog dobra u posebnim rezervatima omogućiti lakši pristup nadležnim institucijama za eventualne upite i razjašnjenja, a davatelj koncesija će zbog geografske blizine moći učinkovitije pratiti koncesije i brže reagirati u slučaju kakvih nepravilnosti.

Posebno se to odnosi na Malostonski zaljev i Malo more gdje će se lakšom i učinkovitijom koordinacijom između davatelja koncesija i ovlaštenika koncesija omogućit zajednički napori u razvoju tog područja, koje je svjetski poznato po kamenicama koje su njihov zaštitni znak i tradicija od značaja za cijelo dubrovačko područje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu