Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prosvjed na Savici: Grad dao Crkvi park, oglušio se na žalbe

Na prosvjedu se okupilo više od 2000 građana. Za djecu je i ovo premalo i treba im još prostora, a sad im i to žele oduzeti - objasnila je Tamara Šantek Tomšić, koja ondje stanuje

Foto: Anita Anić-Božić/24sata
593 komentara

Grade crkveni kompleks koji će biti velik kao Esplanada i nadali su se da nećemo reagirati, istaknuo je Igor Kramarić iz inicijative Čuvamo naš park, koja se bori protiv gradnje crkve u parku na Savici.

Kramarić je jedan od organizatora prosvjeda Obrani park, obrani grad, na kojem se u subotu okupilo više od 2000 građana.

- Za djecu je i ovo premalo i treba im još prostora, a sad im i to žele oduzeti - objasnila je Tamara Šantek Tomšić, koja ondje stanuje. Stanovnike Savice prvo je lokacijska dozvola za gradnju dočekala na jednom drvetu, a kasnije su je dobili kad su svi bili na godišnjim odmorima.

- Otimaju javni prostor, a da im je stalo, imali bismo i ovaj park i onaj s crkvom - rekla je Nevenka Trumbetaš Bakić, organizatorica incijative. Kompletni projekt gradnje je tajan, ali građani su uspjeli sve saznati prije dva mjeseca.

- Doznali smo da će uz crkvu sagraditi stanove za župnika, vikara i domaćicu, blagovaonicu, dvije dvorane, garaže i ljetnu terasu - ispričao nam je Kramarić. Usto, zvonik će biti visok 45 metara, a na njega će ići križ od sedam metara. Budući da se gradska uprava oglušila na sve njihove žalbe, inicijativa Čuvamo naš park proslijedila je zahtjev Ministarstvu graditeljstva. Građani ne namjeravaju odustati jer je to javno vlasništvo i neće dopustiti da se ponovi slučaj Travno.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message