Obavijesti

News

Komentari 53

'Stavite vi odvjetnika kojeg god hoćete, s njim neću surađivati'

'Stavite vi odvjetnika kojeg god hoćete, s njim neću surađivati'
7

Na pitanje sutkinje hoće li sam angažirati novog odvjetnika Todorić je rekao da neće, - Imam puno razloga zašto neću, i vaša je stvar koga ćete vi staviti - rekao je...

U četvrtak se trebalo nastaviti suđenje Ivici Todoriću, ali današnja rasprava je odgođena jer je Todorić morao postaviti odvjetnika po službenoj dužnosti i zbog nedolaska četvrtookrivljene Nikol De Rosi. Ona nije došla jer je čula da su Čedo Prodanović i Jadranka Sloković otkazali punomoć Todoriću..

Na pitanje sutkinje hoće li sam angažirati novog odvjetnika Todorić je rekao da neće. - Imam puno razloga zašto neću, i vaša je stvar koga ćete vi staviti - rekao je.

- Dobit ćete odvjetnika po službenoj dužnosti s kojim ćete surađivati dalje - rekla mu je sutkinja. - Samo vi stavite koga hoćete, ja s njim necu surađivati - kazao je Todorić.

Podsjetimo, najpoznatiji odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović više neće zastupati najpoznatijega hrvatskoga optuženika, bivšega vlasnika Agrokora. Zbog čega je došlo do prekida suradnje između poznatih odvjetnika, koji su Todorića branili od početka slučaja Agrokor, te jednoga od njihovih najpoznatijih klijenata odvjetnici nisu željeli reći zbog odvjetničke tajne.

Na zagrebačkom Županijskom sudu, pak, danas je trebalo otpočeti prvo suđenje Todoriću te se on prvi put pred sudom trebao izjasniti o krivnji.

U tom je slučaju Todorić zajedno s bivšim menadžerima Agrokora Antom Huljevom i Piruškom Canjugom te švicarskom konzultaticom Nicole De Rossi optužen da je preko faktura za nepostojeće konzutanstke usluge iz Agrokora izvukao 1,25 milijuna eura. Riječ je o jednome manjemu kraku tzv. afere Agrokor, u kojemu je istraga prva bila dovršena, a nedavno je optužno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda potvrdilo i optužnicu.