Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Stazom s koje je pala Korejka dnevno prođu tisuće turista...

Taj dio staze nije bio ograđen i bio je otvoren za posjetitelje. Stradala turistkinja nije se izdvojila iz skupine i nije u tom trenutku fotografirala niti je radila selfie, kažu u policiji...

19 komentara

Keum Ja Yoo (53), turistkinja iz Južne Koreje koja je u subotu poginula na Plitvičkim jezerima hodala je stazom kojom svakoga dana prođu tisuće turista. U društvu svojih zemljaka te supruga i dvije kćeri, 

Ušavši u park, nisu se krenuli spuštati prema Velikom slapu nego su produžili ravno, stazom preko stijena. Na toj stazi, koja prati jezera Kaluđerovac i Gavanovac, nema ograde. Iznad Gavanovca nema niti raslinja pa je pogled na jezero ljepši, ali stijene su strmije i opasnije, piše Jutarnji list.

Keum je hodala puteljkom širokim manje od dva metra, hodala je za svojom grupom, a u jednom trenutku se samo poskliznula i pala. Tijelo joj je udarilo u oštre stijene i palo uz šetnicu uz samo jezero, pred grupu turista koja je hodala tim putem. 

Unatoč naporima, liječnici karlovačke bolnice nisu uspjeli spasiti nesretnu Keum

- Taj dio staze nije bio ograđen i bio je otvoren za posjetitelje. Stradala turistkinja nije se izdvojila iz skupine i nije u tom trenutku fotografirala niti je radila selfie, kažu u policiji. 

Utvrđeno je da u ovom slučaju nema elemenata kaznenog djela, ali inspekcije bi trebale utvrditi je li bilo propusta u radu Javne ustanove koja upravlja Parkom. 

- Turisti često ne dolaze dobro pripremljeni tj. nisu upoznati s uvjetima na Plitvičkim jezerima iako mi na to stalno upozoravamo. Na našim stranicama navodimo da su to specifični uvjeti, da su staze neravne i skliske i da je potrebna pažnja jer je riječ o otvorenom i planinarskom prostoru, kaže voditeljica službe prihvata posjetitelja Natalija Božičević. 

Neki gosti s dalekog istoka, čak i u najhladnijim danima i po snijegu i ledu, na Plitvice dolaze u platnenim tenisicama, jednako kao što ljeti dolaze u japankama. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Message