Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
35 komentara

Stepenicama vozio traktor da bi zapalio svijeću na kapelici

Marko Tepeš (52) iz Klenovca Humskog je sa svojim starim traktorom prešao nekoliko stepenica kako bi došao na sam prag kapelice Svete Barbare, a sve ja zabilježeno kamerom

Foto: BrightSide/Screenshot
35 komentara

Jedna od “najpobožnijih” osoba u širem humskom kraju, svakako je 52-godišnji Marko Tepeš iz Klenovca Humskog. On je sa svojim starim traktorom "Tomom Vinkovićem" prevalio put od sedam, osam stepenica ne bi li došao na sam prag kapelice Svete Barbare i zapalio svijeću. Kapelica je zaštitnica rudara, a sami rudari su je i sagradili prije više od sto godina. Na Facebook stranici "Policija zaustavlja Krapinsko zagorska županija" objavljen je i video cijelog pothvata.

– Pitate me zašto sam se popeo s traktorom skroz do praga kapelice? Isključivo zbog zagovora koji sam dao Majci Božjoj, da ću po štengama s traktorom doći pred kapelicu i zapaliti joj svijeću. Kad se da zagovor, to se onda mora i ispuniti, i evo ja sam to ispunil – rekao je Marko Tepeš za Zagorje International.

Na upit kako cijelo selo priča da je sigurno podosta i popio, Tepeš je rekao da je istina "da si je malo spil, ali pijan sigurno nije bio".

– Svaki dan si malo spijem, i spil si bum sve dok sam živ, ali znal sam jako dobro kaj delam. Ali, zagovor je ipak zagovor – ispričao je  Marko Tepeš.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message