News

Komentari 269

Operacija uspješna! Stephanie ne trpi bolove i već se smiješi

Operacija uspješna! Stephanie ne trpi bolove i već se smiješi

Stephanie Milda (5) operirali su u Chicagu sedam sati. Liječnik je rekao kako druga operacija možda neće biti potrebna, ali to će još točno vidjeti nakon pretraga

Mala Stephanie Milda (5) je noćas uspješno operirana u bolnici u Chicagu. Operacija je trajala oko sedam sati, a prema riječima liječnika ACM sindrom u potpunosti je uklonjen. 

- Tonzile malog mozga kod Stephanie su bile jako spuštene i spojene što je bio uzrok velikih problema i učestalih bolova. Uz pomoć svog tima dr. Frim ih je sada podigao i razdvojio C1 kralježak. Koliko sam uspjela shvatiti, tu kost koja je isto smetala i stvarala probleme izvadio je i likvor za sada teče normalno bez ikakvih smetnji koje su bile ranije - kazala je majka Anita. Dodala je i kako im je liječnik rekao da možda druga operacija neće biti potrebna, ali to će još točno vidjeti nakon pretraga. 

Stephanie je trenutno na antibioticima i steroidima te joj slijedi oporavak od pet do šest dana. 

- Iz narkoze se probudila sa smiješkom i rekla je da je ništa ne boli - kaže Anita. Roditelji i sestra Melanie prije operacije su dobili i stručnu pomoć bolničke psihologinje. Iz operacijske dvorane izvještavali su ih o stanju svakih sat vremena, a podršku su im pružili i brojni Hrvati koji žive u Chicagu koji su bili uz roditelje do samog kraja operacije. 

Najčitaniji članci