Šteta preko 60.000 kuna: Zbog kratkog spoja uginulo 6 junaca | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 20

Šteta preko 60.000 kuna: Zbog kratkog spoja uginulo 6 junaca

Šteta preko 60.000 kuna: Zbog kratkog spoja uginulo 6 junaca
2

Rođak Josipa Kunića je neispravni produžni kabel stavio u utičnicu. Struja je preko pojilica došla do staje. Stvorio se strujni krug i ubio junad koja je bila vezana lancem

VIDEO

- Uslijed kratkog spoja za nekoliko sekundi mi je ubijeno šest komada junadi vrijednih više od 60.000 kuna – kazao nam je Josip Kunić, iz bjelovarskog prigradskog naselja Veliko Korenovo. 

Kunićeva se obitelj bavi poljoprivredom, a tov junadi im je jedan od glavnih poslova. Prepričavajući događaj od prošlog četvrtka u večernjim satima, glava obitelj kaže da je sve "zakuhao" 76-godišnji rođak koji je tog dana došao do njih. On je, a da nikome nije ništa rekao, iz utičnice izvukao kabel od bojlera i na njegovo mjesto stavio produžni kabel na koji je spojio kabele sa žaruljom. 

Taj je kabel bio bačen sa strane jer ga nismo preko godinu dana koristili. Bio je neispravan i to je izazvalo kratki spoj. Kunić ne zna iz kojeg razloga sklopka nije izbacila osigurač, pa je struja preko pojilica došla u staju. Kako je svih šest tovljenika bilo vezano lancem i ležalo,  strujni krug se zatvorio i ubio junad koja je ovaj tjedan trebala biti isporučena. Junad je u prosjeku postigla punu zrelost od oko 700 kilograma, pa je šteta veća od 60.000 kuna. Kuniću nije jasno kako rođak nije odmah nekoga zvao vidjevši da iz staje izlazi dim. 

Sin Darko je pozvao oca, koji je sjedio u kući s gostima, i rekao mu da se nešto neobično dešava u staji. 

- Izlazeći kroz hodnik vidio sam električni kabel, koji je uključen umjesto bojlera. Odmah sam ga isključio i tada izašao na dvorište. Da nisam, sin i ja bi vjerojatno poginuli jer su limena vrata od tovilišta i pojilice do tog trenutka bili pod naponom – kaže Josip Kunić. 

Odmah su pozvali električara, koji je kazao u čemu je nastao problem. Stoki su hitno prerezali vratove i pustili krv, ali im je inspekcija to zabranila. Stoka je završila u spalionici. Kunićevi kažu kako će preživjeti taj gubitak novca, ali su nesretni jer je netko mogao i život izgubiti zbog nesmotrenosti rođaka, kojemu "vrag" nije dao mira. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži

Osobe koje eventualno raspolažu s informacijama vezano uz ovaj događaj  pozivamo da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu  policiju na broj 192, mole iz policije

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala
FOTO - UOČI UTAKMICE EURA

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala

Napadač je kod sebe imao i zapaljivu napravu poput Molotovljevog koktela. Napadač je ozbiljno ozlijeđen i pruža mu se liječnička pomoć.
Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!
ČESTITKE DOBITNIKU

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!

Igrač je odigrao 10. kombinacija i uplatio 13,00 €. U večerašnjem izvlačenju 167.kola nije pogodio ništa te je osvojio 80.000,00 eura