Obavijesti

News

Komentari 101

Stevo Culej u Saboru postavio izložbu: 'Ubijeni su u domovini'

Stevo Culej u Saboru postavio izložbu: 'Ubijeni su u domovini'
4

HDZ-ov Stevo Culej otvorio je izložbu u Saboru posvećenu dvanaestorici redarstvenika koji su ubijeni i masakrirani 1991. godine u Borovu Selu, a za čija ubojstva nema kazne. Izložba će biti otvorena do 10. svibnja

VIDEO

HDZ-ov zastupnik, Stevo Culej, u Saboru je u petak otvorio svoju treću izložbu pod nazivom "Borovo Selo - zločin bez kazne", posvećenu dvanaestorici redarstvenika koji su ubijeni i masakrirani 1991. u Borovu Selu. Ove godine, osim fotografija, postavio je i skulpture koje su izradili Josip Ivan, Ivan Ivan te Gordana Čep, a koji prikazuju mučenje žrtava.

- Borovo Selo ostat će upamćeno kao mjesto u kojem je srbijanski agresor 2. svibnja 1991. počinio jedan od najzvjerskijih ratnih zločina u oružanoj agresiji na Hrvatsku. Ubijeni su u svojoj domovini, na hrvatskom tlu, u legalnoj i legitimnoj oslobađajućoj akciji svoje dvoje kolega, zarobljenih od četničko-terorističkih snaga koje su imale jednu zadaću, a to je stvaranje velike Srbije na prostoru naše domovine - poručio je Culej.

Na otvaranju izložbe, koja kronološki prikazuje zločin u Borovu Selu, pozdravio je prijatelje suborce, obitelji poginulih, braniteljske udruge i "sve one gladne i žedne istine i pravde."

- Smrt 12 redarstvenika, ranjavanje  22 njihovih kolega i ubojstvo još 83 u Borovu Selu nikada nije bilo procesuirano ni kažnjeno. Hrvatskim braniteljima se sudilo, mnogi su još u procesima, ali pravda nije srazmjerna sa počinjenim zločinima s druge strane. Hrvatski branitelji koji su počinili suicid, počinili su ga zbog nepravde - istaknuo je.

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner poručuje "da svako dobro djelo treba nagraditi, a svaki zločin trebao bi biti kažnjen."

- Nažalost, znamo da to nije tako. Kršćanski je praštati, ali oprost zahtjeva priznanje i pokajanje. Žrtva koju su 12 redarstvenika, ali i svi drugi branitelji podnijeli ne smije nikada biti zaboravljena - istaknuo je Reiner naglasivši kako je žrtva za slobodnu i neovisnu Hrvatsku bila ogromna.

- Prošlost ne smijemo nikad zaboraviti, no ona nas ne smije niti spriječiti u našem rastu i stvaranju bolje budućnosti. Najbolji način da zahvalimo žrtvama za svaku prolivenu kap krvi je da uložimo svu svoju mudrost i znanje za bolju sutrašnjicu za našu djecu i njihovu djecu - rekao je Reiner i zahvalio Culeju "što kontinuirano i predano podsjeća na strahotu zločina počinjenog u Borovu Selu.

-I što novim generacijama pruža prigodu da upoznaju našu povijest i shvate veličinu ovog zločina, nadoknadiv gubitak za našu zemlju - poručio je.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.