Obavijesti

News

Komentari 0

'Štićenice su se žalile na uvjete u Rovinjskom suncu'

'Štićenice su se žalile na uvjete u Rovinjskom suncu'
1

Bivša ravnateljica Doma kazala je da je ona bila ravnateljica premda je 'Mesić praktički obavljala tu dužnost, a samim time i financijske poslove'

VIDEO

Svjedočenjem bivše ravnateljice Doma za žrtve obiteljskog nasilja "Rovinjsko sunce" Blanke Damjan u srijedu je na Županijskom sudu u Puli nastavljeno suđenje Nevenki Mesić (54), bivšoj predsjednici Upravnog vijeća toga doma. Optužena je da se u tri godine, od početka 2003. do kraja 2006., u Rovinju i Zagrebu, zlorabeći položaj i ovlasti, okoristila za nešto više od 65.000 kuna namijenjenih Domu. Tim je novcem, po optužnici, kupovala razne predmete za osobnu uporabu. Mesić je u srijedu ponovila da nije kriva. .
Bivša ravnateljica Doma za žrtve obiteljskog nasilja "Rovinjsko sunce" Blanka Damjan svjedočila je kako je ona u "Rovinjskom suncu" obavljala dužnost ravnatelja-psihologa premda je, kako je rekla, "Nevenka Mesić praktički obavljala dužnost ravnateljice, a samim time i sve financijske poslove".
- Nisam bila članica Upravnog vijeća te mi stoga nisu bile poznate odluke tog tijela, ali mi je poznato da su se štićenice pobunile zbog loših uvjeta zbog čega je u Rovinj stigla inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi - naglasila je bivša ravnateljica "Rovinjskog sunca".
Dodala je kako štićenice nisu bile gladne, kako su tvrdile, premda je hrana bila sve lošija. Pritom je izrazila žaljenje što se dogodila ta, kako je rekla, "afera" zbog čega je rovinjski dom zatvoren.
- To je tragedija, mi smo ostali bez posla, a štićenice bez doma - zaključila je Damjan.
Romeo Mesić, sin optužene Nevenke Mesić, koji je također bio zaposlenik "Rovinjskog sunca", iskoristio je zakonsko pravo i odbio je svjedočiti. Sudac Krpan je zatim pročitao dokumentaciju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi o odobrenju Građanskoj zajednici žena za osnivanjem Doma te ostalu dokumentaciju poput potvrda o upisu u upisnik socijalnih ustanova. Suđenje se nastavlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa