Obavijesti

News

Komentari 27

Stier: HDZ na jesen kreće u izradu novog Statuta stranke

Stier: HDZ na jesen kreće u izradu novog Statuta stranke
1

Davor Ivo Stier novinarima je u lipnju potvrdio da će raditi na promjeni Statuta HDZ-a kako bi se načelo "jedan član, jedan glas" uvelo za izbor svih dužnosnika na svim razinama u stranci

VIDEO

Politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier rekao je u ponedjeljak kako očekuje da će stranka na jesen krenuti u izradu novog stranačkog Statuta nakon što Predsjedništvo i druga tijela HDZ-a o tome donesu odluku.

"Formalna odluka se tek treba donijeti. O tome će odlučiti Predsjedništvo HDZ-a", rekao je Stier u ponedjeljak u kraćoj izjavi za Hinu.

Dodao je i da će se tek nakon toga oformiti radna skupina koja će odlučiti hoće li se ići u izradu novog Statuta ili ne. "Ideja je ići s tim, a opseg će se vidjeti", dodao je.

Davor Ivo Stier novinarima je u lipnju potvrdio da će raditi na promjeni Statuta HDZ-a kako bi se načelo "jedan član, jedan glas" uvelo za izbor svih dužnosnika na svim razinama u stranci.

Stier je tada u Luxembourgu, gdje je posljednji put nastupio kao ministar vanjskih i europskih poslova nakon ostavke na tu funkciju, najavio da će kao saborski zastupnik i politički tajnik nastaviti raditi na jačanju demokršćanskih vrijednosti u stranci i na uvođenju načela jedan član, jedan glas za sve dužnosnike na svim razinama u stranci.

"Naravno da ostajem u HDZ-u i da ću raditi na implementaciji onoga što smo prije godinu dana obećali kada smo išli na unutarstranačke izbore - proširivanje načela jedan član, jedan glas, koji se sada koristi za izbor čelne osobe stranke ili stranačkih organizacija na županijskoj i gradskoj razini, da se on proširi na sve dužnosnike na svim razinama i na tome ćemo raditi", rekao je tada Stier.

Ideja političkog tajnika HDZ-a za demokratizacijom stranke i uvođenjem načela "jedan član – jedan glas" prilikom izbora stranačkih dužnosnika na svim razinama nije nova jer je o njoj već pisao u svojoj knjizi "Nova hrvatska paradigma".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...