Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
99 komentara

Stier poručuje: Želimo graditi Hrvatsku temeljenu na slobodi

“Ne bojte se” bila je ohrabrujuća poruka Svetog Ivana Pavla II. Ona mi je najdraža, ali prikladna je i ova Franklina Delana Roosevelta: “Ne trebamo se bojati ničeg osim straha” , napisao je Stier na Facebooku

Zagreb: Zastupnik Davor Ivo Stier održao je u Saboru konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
99 komentara

Nastavlja se prepirka HDZ-ovih članova nakon što je u javnost izašla vijest kako će Predsjedništvo HDZ-a sankcionirati sve članove stranke koji u WhatsApp, Viber i grupama na Facebooku šire mržnju, prijete ili tek kritiziraju politiku vodstva HDZ-a i samog Andreja Plenkovića.

Davor Ivo Stier je na svom Facebook profilu komentirao tu odluku, a njegove riječi 'poklopila' je njegova stranka, također na Facebooku.

HDZ U KAOSU 'Afera WhatsApp': Nabijanje na kolac, mržnja i metak u čelo?!

Onda se u nedjelju navečer opet oglasio Stier.

- Želimo graditi Hrvatsku temeljenu na slobodi, ne na kontroli. Ako je netko tuđu slobodu ugrozio, zakon predviđa primjerenu kaznu. Nisam osobno upoznat sa slučajevima prijetnje, ali ako netko zna za njih, već ih je morao prijaviti nadležnim državnim institucijama. I ne smije se širiti strah. “Ne bojte se” bila je ohrabrujuća poruka Svetog Ivana Pavla II. Ona mi je najdraža, ali prikladna je i ova Franklina Delana Roosevelta: “Ne trebamo se bojati ničeg osim straha” - objavio je na Facebooku.

Kovač: U demokraciji nema verbalnog delikta

Miro Kovač je u nedjelju za N1 komentirao moguće sankcije za ponašanje na društvenim mrežama.

- U demokraciji nema verbalnog delikta. On je prestao postojati uspostavom hrvatske demokracije. Nema zakona o zaštiti lika i djela Josipa Broza Tita, nestao je 1991. godine. Imamo mogućnost slobodno se izražavati - i u strankama pa i u HDZ-u. Ali naravno da na tom planu moramo biti savjesni, znati se ponašati. Mi kao HDZ-ovci borimo se protiv govora mržnje. Dakle, govor mržnje ne, ali sloboda izražavanja uvijek da. Nitko nikoga u demokraciji ne može natjerati da nekoga voli ili ne voli - rekao je Kovač. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message