Obavijesti

News

Komentari 230

"Građani trebaju biti ponosni, izborili smo se za domovinu"

"Građani trebaju biti ponosni, izborili smo se za domovinu"
1

Predsjednik Hrvatskoj sabora Božo Petrov izjavio je nakon mise zahvalnice u zagrebačkoj katedrali kako hrvatski građani trebaju biti ponosni što smo se uspjeli izboriti za svoju domovinu

VIDEO

Predsjednik Hrvatskoj sabora Božo Petrov izjavio je nakon mise zahvalnice u zagrebačkoj katedrali kako hrvatski građani trebaju biti ponosni što smo se uspjeli izboriti za svoju domovinu.

POGLEDAJTE GALERIJU

13
| Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Danas svi građani Republike Hrvatske trebaju biti ponosno na to što smo se uspjeli izboriti za svoju domovinu, za svoju Republiku Hrvatsku. Naravno, uvijek postoji mogućnost da se napravi i bolje i čeka nas dosta trnovit put da bismo mogli ostvariti sve ono za što su nas zadužili oni koji su se borili za Hrvatsku - kazao je Petrov.

- Isto tako nadam se da će i oni koji dođu nakon nas, kada se osvrnu na naše djelovanje, moći jednom reći da smo dali zaista sve za dobrobit Republike Hrvatske i da smo pokazali da možemo voljeti svoju domovinu.

Nakon mise u katedrali predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog Sabora Božo Petrov i predsjednik Vlade Andrej Plenković spustili su se na Trg bana Jellačića gdje se održavao koncert u povodu 25. obljetnice priznanja Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svečana proslava povodom 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske: Na trgu se okupio vrh hrvatske politike Reporter: Ivana Kovačić

Posted by 24sata on Sunday, January 15, 2017

U povodu 25. obljetnice priznanja Hrvatske, ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier izjavio je uoči mise zahvalnice u zagrebačkoj katedrali kako je čin priznanja imalo veliko značenje za Republiku Hrvatsku jer ju je tada priznalo 12 država Europske zajednice.

- Mi danas slavimo odlučnost hrvatskih ljudi da sami priznaju da mogu i žele biti samostalni i da krenu na put stvaranja samostalne države. To je ono što uvijek moramo uzeti kao početnu činjenicu - suverenu volju hrvatskog naroda da imaju vlastitu nacionalnu državu - izjavio je Stier prije misnog slavlja u zagrebačkoj katedrali.

Istaknuo je kako trebamo biti zadovoljni što se taj san ostvario, da se Hrvatska uspjela pozicionirati i zauzeti mjesto koje joj pripada u svijetu.

- Naravno da ima još posla, ali ako budemo ponosni na naše postignuće i imamo samosvijest možemo i neriješena pitanja početi rješavati - naglasio je Stier.

Potpredsjednik Sabora i nekadašnji ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković izjavio je kako je međunarodno priznanje Hrvatske jedan o najvećih dana u hrvatskoj povijesti.

- To što je izgledalo kao lijepi san, dogodilo se, rekao je Jandroković i dodao kako je Hrvatska svoju slobodu i neovisnost platila i krvlju te da se uvijek treba sjetiti onih koji su za to najzaslužniji, hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 230
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb