Obavijesti

News

Komentari 14

Stigao tajanstveni vlak iz Sj. Koreje: 'Je li to Kim unutra?'

Stigao tajanstveni vlak iz Sj. Koreje: 'Je li to Kim unutra?'
1

Snimke vlaka objavio je japanski NHK uz komentar kako su se pojavile na kineskim društvenim mrežama. Mediji su naveli i da je vlak vrlo sličan onome kojim je u službene posjete putovao Kimov otac...

VIDEO

Na željezničku postaju u Pekingu stigao je tajanstveni vlak iz Sjeverne Koreje što je odmah potaknulo spekulacije da je u posjet toj zemlji došao Kim Jong-un. Oko vlaka bilo je neuobičajeno jako osiguranje, baš kao da stiže neki visoki dužnosnik.

Ako je Kim zaista stigao u Peking, riječ je o njegovom prvom posjetu nekoj stranoj zemlji otkad je stupio na dužnost, javlja Independent. Kina je tradicionalni saveznik Sjeverne Koreje. 

Glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih polova izjavila je kako nema informacija o vlaku, a ni mediji u Sjevernoj Koreji nisu izvijestili ni o kakvom predsjednikovom putovanju.

Snimke vlaka objavio je japanski NHK uz komentar kako su se pojavile na kineskim društvenim mrežama. Mediji su naveli i da je vlak vrlo sličan onome kojim je u službene posjete putovao Kimov otac i bivši lider Kim Jong-il.

Na snimkama se vide i crne limuzine koje čekaju ispred željezničke postaje kao i kineski vojnici na peronima. Ipak, snimka nije otkrila tko je i je li uopće izašao iz vlaka. 

Agencija Reuters tvrdi da je kineska policija, uoči dolaska vlaka, pojačala sigurnosne mjere i zatvorila ulaze nekih zgrada koje se nalaze uz cestu koja vodi prema kolodvoru. Prometni ured upozorio je i da putnički vlakovi u Peking kasne do dva sata, ali nije objasnio zašto. 

- Ne možemo isključiti mogućnost da je Kim stigao u Kinu, ali to nije potvrđeno, rekao je izvor povezan s vojskom. 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.