Obavijesti

News

Komentari 219

Stiska s vremenom: Brkić je preuzeo HDZ i diktira pravila

Stiska s vremenom: Brkić je preuzeo HDZ i diktira pravila
1

Do izbora novog predsjednika HDZ-a stranku vodi Brkić. HDZ preko ljeta mora izabrati novoga šefa, sastaviti izborne liste, naći novac i osmisliti izborni program stranke

VIDEO

Milijan Brkić zahvalio se Karamarku na minulim uspjesima i moralnom činu ostavke. Brkić nije znao reći hoće li novog predsjednika stranka birati delegatski, na izvanrednom izbornom saboru stranke, ili prema načelu jedan čovjek, jedan glas. Pojasnio je da će se u četvrtak na stranačkim tijelima donijeti odluka kako će se provoditi izbori. 

- Postoji nekoliko opcija kako će se izbori provesti. Oni će biti u roku od mjesec dana. Dopustite da donesemo odluke - rekao je Brkić. 

Rekao je da službeno još nitko nije kandidat za novoga šefa stranke. 

- Mnogi imaju ambicije, ali ih molim da ih za sada stave na stranu. Siguran sam da će članstvo izabrati najboljeg među nama - rekao je Brkić dodajući kako je dobro što ima više kandidata. 

- Moj favorit je onaj koji će HDZ povesti u pobjede i koji će onemogućiti SDP-u da se vrati u Banske dvore. Budite sigurni da ćemo u tome uspjeti. 

Nakratko se činilo da Brkić podržava Andreja Plenkovića i da je odustao od forsiranja Ivane Maletić. No Brkić je ostao zagonetan. 

- Oni koji govore da HDZ mora ići u centar ili u nekom druge smjeru, oni će odlučivati u svojim strankama. HDZ je narodnjačka stranka, stranka desnog centra i kao takva ima svoju ideološku i svjetonazorsku platformu te nam je sigurno netko drugi neće određivati - rekao je Brkić dodajući kako neće mediji određivati predsjednika stranke. 

Naglasio je kako Karamarko nije jedini odgovoran za nastalu situaciju, nego odgovornost snosi cijelo vodstvo. Naime, da je Karamarko na zahtjev Mosta podnio ostavku kad je to traženo - uz mogućnost da to učini u tandemu s Božom Petrovom - HDZ bi i dalje bio u vladi s Mostom i izbora ne bi bilo. Ovako su s vlasti pali i Karamarko i HDZ, a u Predsjedništvu stranke protiv takve se Karamarkove politike nitko nije bunio. 

“Svi koji su bili uz šefa za preslagivanje, sad su za preslagivanje šefa”, na Twitteru je napisala Jadranka Kosor i time izrekla razornu kritiku stranačkog oportunizma koji, doduše, nije svojstven samo HDZ-u, nego svim našim strankama. 

U ponedjeljak popodne i navečer činilo se da je Andrej Plenković siguran favorit za vrh stranke, oko kojega će se objediniti razlitičite struje. No već dan kasnije počeo je defile potencijalnih kandidata. Nitko osim Plenkovića nije jasno rekao da će se kandidirati, ali ambicije se jasno uočavaju kod Darka Milinovića, vjerojatno i Tomislava Tolušića.

Miro Tuđman šuti, Davor Stier se priklonio Plenkoviću, no kandidata bi sljedećih dana moglo biti puno. Iz kuloara se sve glasnije čuju samokandidature veće skupine ljudi...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 219
VIDEO

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'
IZBORI 2024.

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.