Obavijesti

News

Komentari 88

Stiže grmljavinsko nevrijeme: 'Može prouzročiti veliku štetu'

Stiže grmljavinsko nevrijeme: 'Može prouzročiti veliku štetu'
2

Meteaoalarm je od istoka do juga zemlje upalio žuta i narančasta upozorenja. Za cijelu zemlju je na snazi žuto upozorenje, osim Istre te dijela oko Siska i Karlovca za koje je na snazi narančasto upozorenje

VIDEO

Djelomice sunčano i nestabilno te vrlo toplo i vruće bit će u petak u Hrvatskoj. No, uz jači razvoj oblaka mjestimične kiše i pljuskova praćenih grmljavinom bit će već ujutro na sjevernom Jadranu, zatim u zapadnim predjelima unutrašnjosti, dok će se prema večeri proširiti i na ostatak zemlje. Moguće je izraženije grmljavinsko nevrijeme. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. 

Bujice blokirale Istarski ipsilon: Vozila su zapela u blatu i vodi
Bujice blokirale Istarski ipsilon: Vozila su zapela u blatu i vodi

Na Jadranu će puhati uglavnom umjereno jugo koje će najprije na sjevernom dijelu okretati na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 26 do 31, na istoku zemlje moguće i do 34 °C. 

Stiže promjena: Temperatura u padu, očekuje se i obilna kiša...
Stiže promjena: Temperatura u padu, očekuje se i obilna kiša...

Meteaoalarm je od istoka do juga zemlje upalio žuta i narančasta upozorenja. Za cijelu zemlju je na snazi žuto upozorenje meteoalarma, osim Istre te predjela oko Siska i Karlovca za koje je na snazi još jače, narančasto upozorenje. 

- Očekuju se lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom praćeni kratkotrajno pojačanim vjetrom, osobito u prvom dijelu dana. Moguće su pijavice. Najjači udar vjetra bit će jači od 55 km/h, a vjerojatnost grmljavine je oko 70 posto. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - stoji u upozorenju Meteoalarma.

POGLEDAJTE VIDEO: Jučerašnji potop na Istarskom ipsilonu

Pokretanje videa...

00:53

Izdali najviši stupanj opasnosti

Kako navodi Neverin.hr, prvi puta ove godine, izdan je treći, najviši stupanj opasnosti na opasne vremenske prilike za dijelove Hrvatske. Upozorenje se odnosi do subote u 6 sati. Treći stupanj označava vjerojatnost od 15% za pojavu vrlo ekstremnih vremenskih pojava u označenom području. 

Prema pisanju ESTOFEX-a, treća razina izdana je za Sloveniju i sjevernu Hrvatsku prvenstveno zbog moguće velike tuče i olujnih udara vjetra uslijed grmljavinskih nevremena. 

Za ostatak Hrvatske izdana je razina 2, koja daje nešto manju vjerojatnost ostvarenja prognoze iz razine 3, ali dodatno napominju da se očekuju veće količine kiše u kraćem vremenskom razdoblju. Za područje Jadrana razina 2 izdana je i zbog mogućnost za tornado (pijavice).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a