Obavijesti

News

Komentari 75

Stiže moćna anticiklona 'Zeus', ubojica zime! Donosi nam mini proljeće, ali i jednu lošu stvar

Stiže moćna  anticiklona 'Zeus', ubojica zime! Donosi nam mini proljeće, ali i jednu lošu stvar
8

Radi se o suptropskoj anticikloni koja zimi donosi temperature iznad prosjeka za ovo razdoblje pa zime nema do kraja siječnja pa i duže. Zbog slabe provjetrenosti u kontinentalnim dijelovima bit će puno magle

VIDEO

Sunce, temperature iznad prosjeka i magla. To su učinci moćne anticiklone 'Zeus' koja stiže iz Afrike i koja će se proširiti na veći dio Europe, uključujuči i Hrvatsku.

Kako kažu meteorolozi, ova anticiklona toliko je moćna da može 'pobijediti' zimu pa sljedećih desetak dana zaboravite na debele jakne, pogotovo u Dalmaciji gdje će temperature ići i preko 16 stupnjeva!

Nazvali su je Zeus jer prema grčkoj mitologiji ovaj bog može upravljati vremenom. Radi se o suptropskoj anticikloni koja zimi donosi temperature iznad prosjeka za ovo razdoblje pa zime sigurno nema do kraja siječnja, a nećemo je vidjeti ni u prvim danima veljače.

No osim ugodnog vremena ova anticiklona ima i lošu stranu. Zbog slabe provjetrenosti i specifičnosti ove suptropske anticiklone, u kontinentalnim predjelima bit će puno magle. No u Dalmaciji će biti - proljeće!

Prognozu možete svaki dan pratiti i OVDJE.

Vrijeme u Hrvatskoj danas

Pretežno sunčano, navečer na istoku prolazno naoblačenje, a lokalno može pasti slaba kiša. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni, u istočnim krajevima povremeno i jak. Na Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, uglavnom na jugu na udare olujna. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 12, duž obale i na otocima od 13 do 17 °C, piše DHMZ.

Vrijeme u Hrvatskoj sutra

Pretežno sunčano na istoku mjestimice s umjerenom naoblakom. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje kratkotrajna magla. Na istoku će puhati umjeren do jak sjeverozapadni vjetar, Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar , navečer u slabljenju. Najniža temperatura između -4 i 0, na moru između 4 i 8. Najviša dnevna od 7 do 10, na moru između 12 i 16 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 75

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive
Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje
OPREZ!

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje

Preko SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija