News

Komentari 6

Stiže nam nevera, tuča i pijavice

Stiže nam nevera, tuča i pijavice

Mjestimice će biti jačeg nevremena, obilne kiše, a ne može se isključiti ni mogućnost tuče te pijavica na moru. Temperatura u padu, no ne tako izraženo kao u središnjoj Hrvatskoj

Preko naših će se krajeva u sklopu sniženog tlaka zraka premještati frontalni poremećaj s kojim će početi pritjecati hladan zrak, zbog čega će atmosfera biti vrlo nestabilna. Na istoku Hrvatske sutra prijepodne još dosta suhog vremena, a bit će i sunčanih razdoblja, javlja HRT. 

Pogledajte poplavu u Zagrebu: U drugom dijelu dana, posebice prema večeri, jače će se naoblačiti i povremeno će biti jake kiše i grmljavine. Navečer će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. 

Jače pogoršanje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, najprije na srednjem i sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru, a zatim i drugdje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak. Mjestimice može pasti i više od 50 litara po četvornome metru pa su moguće i bujične poplave.

Ponegdje je moguće grmljavinsko nevrijeme te obilna oborina, osobito prema večeri i noći na utorak. Zapuhat će umjeren većinom sjeverni vjetar, a na Jadranu će jugo i jugozapadnjak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i buru.

Nakon tople noći u mnogim predjelima, najviša dnevna temperatura na zapadu od 21 do 25, a u Slavoniji i Dalmaciji između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva. Prema večeri posvuda daljnji pad temperature zraka.

Najčitaniji članci