Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
75 komentara

Stiže nam polarna hladnoća: Objavili su prognozu za siječanj

U prvom desetodnevlju nove godine bit će još hladnije, vjerojatno ponajviše od 4. do 9. siječnja, kada ponegdje čak najviša dnevna temperatura zraka može biti niža od prosječne najniže, kaže Vakula

Foto: Severe Weather Europe
75 komentara

I početak idućeg tjedna donijet će pravo zimsko vrijeme, javlja međunarodni meteorološki servis Severe Weather. Do sredine siječnja prognoziraju veliko zahladnjenje, čak i polarnu hladnoću s temperaturama nižim od prosjeka u većem dijelu Europe.

Za Hrvatsku u narednim danima prognoziraju 80-postotnu mogućnost snijega.

I Zoran Vakula objavio je prije par dana dugoročnu prognozu za prvu polovicu 2019.

- U prvom desetodnevlju nove godine bit će još hladnije, vjerojatno ponajviše od 4. do 9. siječnja, kada ponegdje čak najviša dnevna temperatura zraka može biti niža od prosječne najniže, a u ostatku mjeseca je u većini Hrvatske povećana vjerojatnost za ponovno barem prosječnu temperaturu, u mnogim krajevima i malo višu. Trenutačne prognoze za prvu polovinu 2019. godine ne upućuju na neka velika odstupanja od prosječne temperature, posebice ne u sjevernim krajevima unutrašnjosti, ali ne smije se zaboraviti kako su dugoročne prognoze još uvijek daleko od savršenstva. Promjene su moguće, a i iznenađenja, za mnoge i neugodna. Prognoza količine oborine još je nezahvalnija nego za temperaturu, ali ipak - ostvari li se trenutačna - višak oborine bit će zamjetniji u prvom tromjesečju, posebice na Jadranu. Pritom je dobro pripremiti se, ne samo u prvom dijelu 2019. godine, nego i kasnije - na nove raznolike rekorde i ekstreme te barem malo ublažiti moguće neželjene posljedice - prognozirao je Vakula za HRT.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message