Obavijesti

News

Komentari 2

Stiže nova promjena vremena: I dalje toplo, ali sve češća kiša

Stiže nova promjena vremena: I dalje toplo, ali sve češća kiša

Očekuje nas sunčano vrijeme, a na Jadranu i umjerena bura, gdjegod i jaka, osobito podno Velebita na udare i olujna. No, i kiša će biti sve češća...

VIDEO

I u srijedu će biti relativno toplo, prijepodne još uz dosta sunčana vremena, po nizinama ponegdje i jutarnje magle, a na Jadranu uz često umjerenu buru, gdjegod i jaku, osobito podno Velebita na udare i olujnu. No, i kiša će biti sve češća, najprije na Jadranu i područjima uz njega, poslijepodne i osobito navečer i u većini Hrvatske. U gorju će biti malo susnježice i snijega, a vjerojatnost pljuskova i grmljavine najveća je na jugu zemlje. Navečer će se na sjevernom Jadranu razvedravati, ali i ponovno jačati bura, piše HRT.

U hladniji četvrtak nastavak razvedravanja, uz često jaku buru s olujnim udarima, ali u početku još kiša ponegdje na istoku i jugu Hrvatske, u gorju vjerojatno i snijeg, uglavnom u Lici i unutrašnjosti Dalmacije - uz granicu s Bosnom i Hercegovinom, u kojoj će snijega ponegdje biti još i tijekom četvrtka.

I dalje toplo vrijeme

Od petka do ponedjeljka većinom suho, uz mogućnost gdjekoje kišne kapi uglavnom u petak u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj. Štoviše, velika je vjerojatnost prevladavajuće sunčanog vremena, uz samo prolazno više oblaka, po nizinama ujutro ponegdje i magle, koju će "rastjeravati" jugozapadnjak. Temperatura zraka ponovno će biti u porasti, ali će jutra u kopnenom području do subote biti hladna, uz mraz.

Kišno jutro u Zagrebu



Srijeda: Promjenljivo, sve češća kiša...

Krunoslav Mikec, dipl. ing.: "U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, uz ponegdje umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar. Prema kraju dana oblačnije, pri čemu će biti kiše, najprije na zapadu. Najviša temperatura oko 10 °C, a jutro će biti malo hladnije nego u utorak, s temperaturom između 1 i 5 °C.

Podjednaka će temperatura biti i u središnjih Hrvatskoj, gdje će prijepodne biti čestih sunčanih razdoblja, ujutro mjestimice i magle. Poslijepodne sve više oblaka, a uglavnom navečer i kiša.

Varaždinka traži dečka koji joj je iz Audija A3 pružio kišobran
Varaždinka traži dečka koji joj je iz Audija A3 pružio kišobran



Na sjevernom je Jadranu mjestimična kiša moguća već prijepodne, a osobito poslijepodne, kada će je biti i u gorju. Prema kraju dana pad temperature, u višem gorju i mogućnost susnježice i snijega. Bura će ujutro i prijepodne oslabjeti, potom će zapuhati sjeverozapadnjak, a navečer opet bura, koja će jačati.

Na srednjem će Jadranu puhati zapadni i sjeverozapadni vjetar, koji će potkraj dana okrenuti na buru i sjeverac. Bit će promjenljivu oblačno, a poslijepodne i navečer uz mjestimičnu kišu, moguće i poneki pljusak. Najniža temperatura zraka od 7 do 9 °C, u unutrašnjosti 0 do 5 °C, a najviša od 12 do 16 °C.

Podjednako toplo i na krajnjem jugu Lijepe naše, gdje će također prema kraju srijede biti kiše, ponegdje navečer i u noći i grmljavine. Uz slabo do umjereno jugo i jugozapadni, potom sjeverozapadni vjetar more će biti malo, mjestimice umjereno valovito."



Idućih dana malo manje toplo, pa opet...

"Četvrtak će početi oblacima na istoku, no kao u ostalim kopnenim područjima, već će se tijekom prijepodneva razvedriti. Idućih dana većinom sunčano, pri čemu uz prolazno više oblaka u petak ponegdje može biti slabe kiše. Jutra će biti hladnija, a i dnevna temperatura će se malo sniziti. U dane vikenda pak opet jačanje južine i zatopljenje.

Na Jadranu će do subote prevladavati sunčano. Samo još u četvrtak u noći i ujutro na jugu više oblaka, uz mogućnost za malo kiše. Pritom će četvrtak biti i vjetrovit, uz ponegdje jaku, na udare i olujnu buru i sjeverni vjetar. Temperatura zraka bit će niža nego u utorak, a u dane vikenda će ponovno porasti.", prognozira je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.