Obavijesti

News

Komentari 12

Stiže promjena vremena: U noći na ponedjeljak kiša i grmljavina

Stiže promjena vremena: U noći na ponedjeljak kiša i grmljavina

U ponedjeljak prijepodne pretežno oblačno, mjestimice s kišom koja uglavnom na sjevernom Jadranu i zapadu unutrašnjosti lokalno može biti izraženija i praćena grmljavinom.

Već u nedjelju na sjevernom i srednjem Jadranu te ponegdje u unutrašnjosti može pasti mjestimična kiša, no prava promjena vremena s izraženijom kišom, moguće praćenom i grmljavinom, stiže u noći s nedjelje na ponedjeljak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Najviše oblaka uz mjestimičnu kišu, bit će prijepodne na sjevernom i srednjem Jadranu te u gorju, a lokalno malo kiše moše biti i drugdje u unutrašnjosti. Navečer naoblačenje i kiša sa zapada. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu u početku umjerena bura koja će okretati na jugo i jugozapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 32 °C.

Stiže nagla promjena vremena: Očekuju nas oborine i pljuskovi, a od utorka i novi toplinski val
Stiže nagla promjena vremena: Očekuju nas oborine i pljuskovi, a od utorka i novi toplinski val

U ponedjeljak prijepodne pretežno oblačno, mjestimice s kišom koja uglavnom na sjevernom Jadranu i zapadu unutrašnjosti lokalno može biti izraženija i praćena grmljavinom. Od sredine dana postupno prestanak kiše i smanjenje naoblake.

Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na moru će slaba do umjerena bura okretati na sjeverozapadnjak i zapadnjak te malo pojačati.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 19, na obali i otocima između 21 i 24 °C. Najviša dnevna većinom od 25 do 30 °C.