Obavijesti

Promo sadržaj

Stiže singl Luke Nižetića uz kojeg ćete plesati ovog ljeta

Stiže singl Luke Nižetića uz kojeg ćete plesati ovog ljeta
6

Kako sve reći u jednoj riječi, jednostavno reci 'Ae'!

Splitski glazbenik kraj izolacije slavi novim singlom i spotom koji je ovih dana zaplovio domaćim eterom pod imenom 'Ae'. 'Nakon 19 godina i moje pjesme 'Ludi grade' koju sam izveo na Melodijama hrvatskog Jadrana s radošću mogu obznaniti da ponovo imam pjesmu o Splitu što mogu zahvaliti autorskom tandemu Mariju i Branimiru Mihaljeviću. O Splitu je već puno toga rečeno, napisano i opjevano pa bi mi bilo drago da i ova pjesma zaživi među svima kojima je srcu prirastao 'Najluđi grad na svitu', kako ga je najbolje opisala Njegova Svitlost u Velom mistu' otkriva nam Luka te dodaje 'Mario Mihaljević vrsno je prepoznao senzibilitet Splita donijevši originalan, vjerodostojan i duhovit tekst na temelju kojeg Branimiru nije bilo teško raspisati pravu južnjačku, prpošnu i plesnu melodiju. Kako bi dodali i notu autentičnog zvuka Mediterana ugostili smo članove klape Kampanel s kojima sam imao priliku surađivati 2010. godine na pjesmi 'Život curi' za Splitski festival. Namjera mi je bila s pjesmom 'Ae' nakon deset godina ponovo se vratiti na Prokurative, no kako je situacija s koronom svima poremetila planove i stavila nas u neizvjesnost na kraju sam odlučio ubrzati njen izlazak'.

Luka priznaje da se naslov pjesme nametnuo iz teksta gdje je odabir pao na riječ 'Ae'. 'Radi se o jedinstvenoj splitskoj uzrečici koja ovisno o kontekstu u kojem se sugovornici nalaze, tonalitetu i gestikulaciji pri izgovoru može predstavljati različite emotivne i komunikativne reakcije, od čuđenje, potvrde, ushićenja, ravnodušnosti ili pitanja što ju svakako stavlja u jedan od niza fenomena Dalmacije.' objašnjava Luka.

Pjesmu prati originalan i tehnički zahtjevno izvediv video broj za koji je zaslužan talentiran i hvaljen redatelj mlađe generacije Dinko Šimac koji o ideji spota govori: 'Odlučio sam provesti Luku kroz neke od prepoznatljivih video sekvenci iz bogate povijesti splitskog glazbenog stvaralaštva. Rekreirali smo razne spotove poznatih glazbenika poput Dina Dvornika, Magazina i Severine i stavili Luku na njihova mjesta, nastojeći kroz njegov geg i outfit, te dodatnu animaciju biti što bliži originalu.'

Prepoznat kao glazbenik čije pjesme većinom liječe nostalgiju za ljetom sa sigurnošću možemo reći da nam Luka donosi nasljednika svog prošlogodišnjeg hita 'Ludilo brale' koji je do danas na Youtube kanalu pregledan 2 milijuna puta.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti
PROMO

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti

Hrvatska je zemlja bogate povijesti, spektakularne prirode i nevjerojatnih prizora koji ostavljaju bez daha

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca
PROMO

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca

Incijativa „Financije za nove generacije" ključan je korak u osnaživanju financijske pismenosti i poduzetničkog duha među mladim generacijama u Hrvatskoj
Ante Cash otkriva kako biti kreativan s pur pjenom
PROMO

Ante Cash otkriva kako biti kreativan s pur pjenom

U Antinoj Garaži danas se kupamo u pur pjeni. Zašto je ona neizostavan dio svakog gradilišta, na svoj način pokazuje vam Ante Cash.